Ring Magazin

Szerda, 2019. Április 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

PROGRAMAJÁNLÓ

Programajánló - PROGRAMAJÁNLÓ

Visegrád Design Vásár a WAMP-on – Design Hét Budapest 2016

Visegrád Design Vásár a WAMP-on – Design Hét Budapest 2016

A WAMP idén 10. éve egyet jelent a minőségi design termékek képviseletével. Az egykori művész piac ma már, külföldön is ismert és elismert design vásárként működik, több mint ezer hazai-és külföldi alkotóval szorosan együttműködve.

Magyarország legkedveltebb vásárán a válogatott kiállítók a biztosítékai annak, hogy a tervezők legjobb munkáival találkozhatnak a design szerelmesei, legyen szó jól ismert és kezdő divatmárkák egyedi tervezésű ruháiról, divat kiegészítőkről, kézzel készült különleges lakberendezési tárgyakról, míves nemesfém ékszerekről vagy olyan gasztro termékekről, ahol nem csak a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem fontosnak tartják, hogy termékeik arculata és ötletessége is felkeltse a vásárlók érdeklődését. Az idei Design Hét Budapest 2016 programjában különleges ünnepi eseménnyel várják az érdeklődőket, melynek keretében szlovák, cseh és lengyel kreatív tervezőket látnak vendégül a több mint száz magyar kiállító mellett.

Lengyelországból érkezik az ünnepi alkalomra az egyedi ruhákat és kiegészítőket készítő a co mi tam márka tervezőpárosa, és a Martyna Sowik és Mile Matyga közös munkájából született, szokatlan megoldásokat alkalmazó Sowik Matyga. Katarzyna Palcik pedig saját márkájának a Re-less by Katarzyna Palcik különleges darabjait mutatja be a hazai közönségnek. Akik fogékonyak a merészebb megoldásokra is, azok számára ajánljuk Ania Kanicka designer szürreális lakberendezési tárgyait és kiegészítőit.

Egyedi festményekkel és egyéb design tárgyakkal mutatkozik be többek között a pozsonyi Képzőművészeti Főiskolán végzett LiliEn, szokatlan betonékszereivel a Na beton, a fiatal Jamaka márka pedig valódi bőrből, kézzel munkált divatos kiegészítőivel érkeznek Szlovákiából. Michal Rafaj grafiukus és DJ a popular márka alapítója a pólók, táskák és egyéb kiegészítők tervezésekor nagy hangsúlyt fektet a funkcionalitásra és a praktikumra, ebből hoz most ízelítőt. Szintén a kényelmes darabok megalkotása volt a Lull Loungewear s.r.o. márka tervezésekor a cél, aminek a 2016-os nyári kollekcióját egyébként Budapesten fotózták. A Zbynek Hanko és Kate Pletichová barátságából született, azóta számos tervező munkáját befogadó Lovemusic s r.o. több szlovák alkotót is képvisel ezen a közös vásáron.

A cseh MAYDA márka műhelyéből a jellegzetes mintáiról felismerhető Magdy Vachunová tervező mellett itt lesz a 2016-ban indult kisszériás női ruhákat és kiegészítőket készítő Oneday, valamint a városi életformából inspirálódó CITY FOLKLORE. Chriss Pola biopamut és gyapjú kombinációjából született pihe-puha ruhái tökéletes választást kínálnak a hűvösebb őszi napokra. Kristýna K. hagyományostól eltérő merész anyaghasználatával kitűnő férfi ingei pedig hiánypótló darabok a hazai felhozatalban, csakúgy a szintén a nők számára, rendhagyó vágásokkal férfi ingeket újragondolt Soolista minimalista darabjai. Eliška Lhotská ékszertervező munkái mellett Šišková Julie és Paul Vachunová tervezőpáros alkotta TYFORMY egészen különleges porcelán tárgyait is megcsodálhatjuk a visegrádi alkotók standjainál.

A hónap tervezője októberben az ARTISTA
Az Artista Stúdiót 1993-ban hat tervező alapította, Imre Katalin, Iván Júlia, Köves Ábel, Rácz Nóra, Schön Edina és Stampf Katalin. A tervezők a Magyar Iparművészeti Főiskolán szereztek diplomát, de tanultak a milánói- és brightoni- egyetem divat szakán is. A ruhák mellett megjelentek idővel a jellegzetes textil, bőr- és műbőr Artista táskák és kiegészítők is, speciális nyomtatási technikával, kortárs hazai és külföldi (osztrák, grúz, ukrán) képzőművészek grafikáival. Budapesti szalonjukban, alkalmi és esküvői ruhák mellett egyedi megrendeléseket is vállalnak, de munkájukban kiemelt fontosságúnak tartják a környezettudatosságot, ezért csak kisszériás kollekciókat gyártanak. Az Artista filozófia a klasszikus, hagyományos szabásvonalak tisztelete, azok átültetése a mai városi öltözködésbe. Legújabb, az ünnepi WAMP-on debütáló őszi-téli kollekciójukra jellemző a rétegesség, a különböző textúrák és anyagok kombinációja. Az ARTISTA ruhákat karakteresen meghatározó távol-keleti hangulatú szabásvonalak mellett a sportosabb darabok is megjelennek.

Az ünnepi alkalomból a WAMP design vásár vendégei lesznek a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjai is, akiknek a munkái a WAMP-on debütálnak, a látogatók pedig meg is vásárolhatják az egyedi, kisszériában készült termékeiket.

Találkozzunk és ünnepeljünk együtt Magyarország kedvenc design vásárán október 02-án a Millenáris D csarnokban! Az első 100 látogatót ajándékkal várjuk!

2016.10.02. - Millenáris D csarnok
Nyitva tartás: 10 - 18h
A belépő 500 Ft, amely levásárolható!

További információ: www.wamp.hu

 

 
Programajánló - PROGRAMAJÁNLÓ

Turizmus világnapja – irány a Kristály Torony!

Turizmus világnapja – irány a Kristály Torony!

Idén a megújuló Hotel Caramell, és a hozzá tartozó, Európában egyedülálló kristályszerkezetű kalandpálya, ...

Programajánló - PROGRAMAJÁNLÓ

Korrovizio

Korrovizio

Divatbemutató 2016. szeptember 29-én 19.00-tól a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben

Programajánló - PROGRAMAJÁNLÓ

Ha érint, vagy ha csak érdekel

Ha érint, vagy ha csak érdekel


Szeptember végén ismét Lakásbörze!

Érdemes már most szabaddá tenni október első hétvégéjét (2016.09.30-10.0...

Mentés

Programajánló - PROGRAMAJÁNLÓ

Azok a boldog napok - ciprusi dokumentumfilm

Azok a boldog napok - ciprusi dokumentumfilm

1970-ben Cipruson forgatták a „Beloved” c. filmet, a ma török megszállás alatt lévő Kármi faluban. A falu lakosai egy egyedülá...

Oldal 24 / 314

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amio 2019apr 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 143 vendég böngészi

bav logo kicsi banner