Close

Visszatérések évada a Thália Színházban

A Visszatérések évada lesz a Thália Színház következő, 2024/25-ös, ugyanis számos kedvelt színész, szerző, rendező és történet is újra feltűnik a teátrum kötelékében. A felsorakoztatott előadásokat elnézve a színház semmit nem bízott a véletlenre, minden eddigi közönségkedvenc megjelenik a listában.
Cselvetés, szerelmi bohózat, maffia, ősbemutató, visszatérő sikerdarab… minden megjelenik a Thália Színház következő évadának felhozatalában, ami a sikerhez kell.

A Nagyszínpadon három premiert ünnepelnek majd:
2024. október 12-én a színház főrendezője, Kelemen József rendezésében érkezik Georges Feydeau: A Hülyéje című több színen játszódó fergeteges szerelmi bohózata, mely egy megcsalás körüli eseményeket járja körbe.
December 7-én ünneplik majd Bernard Slade: Romantikus Komédia című vígjátékát, mely Szervét Tibor rendezésében kerül bemutatásra.

  1. február 22-én egy nagysikerű előadást mutatnak be Tasnádi Csaba rendezésében, mely nem más, mint Ray Cooney: A miniszter félrelép című fenomenális bohózata.

A Télikertben négy premierrel érkezik a teátrum:

  1. szeptember 27-én egy ősbemutatót tartanak, A Madám Bizsu című képzeletbeli dokumentumjáték az Arizona mulató századeleji világába repít minket Molnár Piroska címszereplésével. Az előadást írta és rendezi Göttinger Pál. November 22-én egy, a teátrum számára fontos előadást mutatnak be – melynek majd 60 évvel ezelőtt a Thália Színházban volt az ősbemutatója -, a Thália Színház és a Nézőművészeti Kft. koprodukciójaként érkezik Örkény István: Tóték című remekműve Kovács Lehel rendezésében és Mucsi Zoltán főszereplésével.
  2. február 14-én magyarországi ősbemutató érkezik a Télikertbe, Zayzon Zsolt rendezésében bemutatásra kerül George F. Walker: Bűnözőzsenik című csavaros vígjátéka, mely a maffia világába vezeti be a közönséget: Egy bandaháborúban mindig van egy nagyobb hal – a mi főhőseink ebben az esetben a legkisebb halak.
    Április 25-én, az évad utosó premierje egy valódi sötét világot mutat be, Szikszai Rémusz rendezésében érkezik Friedrich Dürrenmatt: A csendestárs című előadása.

Az új évadban a színház két nagyon szeretett művésze, Szabó Erika, valamint Tóth Eszter is visszatér és több új bemutatóban is találkozhat a közönség a kiváló színésznőkkel.
Új tagokkal is bővülni fog a Társulat. Sóvári–Fehér Anna, aki eddig egyetemi hallgatóként erősítette a társulatot, a 2024/2025-ös évadtól a színház tagja. és Katona Péter Dániel is a Thália Színház Társulatát erősíti majd.
További részletek: https://thalia.hu/
A hír forrása: Thália Színház, Kép: Kállai – Tóth Anett

Shares
scroll to top