Close

Markovich Béla kapta az Év Építőipari Személyisége díjat

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei „Év Építőipari Személyisége” díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

„A nyertes maga, a cége és a kollégái sokat tesznek az építőipar hatékonyságának javítása érdekében. A mikro- és kisvállalkozások folyamatos támogatásában éllovas a cég, illetve a díjazott cégvezető” – indokolta a zsűri döntését Koji László, az ÉVOSZ elnöke.
A Mapei Kft. tudásmegosztási programja keretében évente több ezer résztvevő – diákok, szakemberek, építőanyag kereskedők, tervezők – számára biztosít szakmai képzéseket. Megalapította a Magyar Építőipari Szakemberek Közösségét, amely mára Magyarország legnagyobb szakmai szervezetévé fejlődött. Ezen felül a vállalat számos formában készít és népszerűsít edukáló tartalmakat a szakemberek és az építtetők számára, valamint szerepet vállal a kóklerek elleni küzdelemben.
„Az építőipar mai problémái társadalmi szintű kihívást jelentenek. Sürgős megoldást kell találni a szakemberhiányra, a kóklerekre, a szakember utánpótlás problémáira. Hálásan köszönöm a díjat, ami nem csak a munkánk elismerése, hanem erős motiváció is számomra és a munkatársaim számára, hogy folytassuk a küzdelmet” – mondta Markovich Béla.
A szakember több, mint 30 éve áll a Mapei Kft. élén, amely vezetése alatt egy négyfős cégből 33 milliárd forint árbevételű, 246 főt foglalkoztató közepes vállalattá fejlődött. A vállalat ma a lakosságarányos árbevétel alapján a Mapei csoport 91 cégének rangsorában az első helyen áll.
A Portfolio és a Market Építő Zrt. által közösen alapított díj célja, hogy elismerje a szakma kiemelkedő képviselőinek munkáját és hozzájárulását az ágazat életéhez. A díjazott személyéről egy hattagú, elismert szakemberekből álló zsűri döntött.
A hír és kép forrása: Mapei Kft.

Shares
scroll to top