Close

Kiállítással és jótékonysági gyűjtéssel érkezik A róka a mozikba

Március 7-én érkezik a hazai mozikba Adrian Goiginger új filmje, A róka. Az igaz történeten alapuló, katartikus filmet Radisics Milán fotográfus rókás képeiből nyíló kiállítás kíséri. A jegyeladási bevételből a filmet forgalmazó JUNO11 Distribution a Rókales Alapítvány rókamentő tevékenységét támogatja.


A róka a filmet rendező Adrian Goiginger dédapjának igaz története, aki motoros hírvivőként szolgált az osztrák hadseregben. A II. világháború idején a zárkózott fiatal fiú (Simon Morzé) mellé egy különös társat rendel a sors: egy elárvult rókakölyköt talál az erdőben, aki mellé szegődik, és akit, ha kell, az élete árán is megvéd. Különleges barátságuk a fiatal férfit a múltjával való szembenézés felé vezeti. A lehetséges világok legjobbika rendezőjének legújabb alkotása bensőséges film a hűségről és a megbékélésről egy ellenállhatatlanul aranyos rókával a „főszerepben”.
Március 7-én 19 órakor lesz vetítés az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol Radisics Milán természetfotóst lehet faggatni Roxyval, a rókával való találkozásáról. A Roxyról készült meseszép fotósorozat kiállítás formájában el is kíséri alkotóját, és a beszélgetést követő hetekben is várja a látogatókat az Uránia mozi kávézójában.
A róka című film rendkívül fontos gondolatokat ad át ember és állat kapcsolatáról és arról, hogy mi a helyes magatartás a vadállatokkal szemben. Hazánkban úttörő munkát végez e tekintetben a Rókales Alapítvány, élén Kurunczi Norberttel. A szervezet az emberi tevékenység során megsérült és árván maradt rókák mentésére és gondozására, valamint az ismeretterjesztésre fókuszál – hiszen fontos tudni, hogy a rókák, bármilyen szépnek és aranyosnak tűnnek is, vadállatok, akiket a legjobb békén hagyni. A nézők a forgalmazó jóvoltából most minden A róka című filmre megváltott mozijeggyel 111 forinttal támogatják az alapítvány tevékenységét.


A forgalmazó további híreit a JUNO11 közösségi oldalain követhetik a filmbarátok: youtube.com/@JUNO11 • www.facebook.com/juno11pictures • instagram.com/juno11pictures • tiktok.com/@juno11_eletedmozija • www.junoeleven.com • www.eletedmozija.hu

Shares
scroll to top