Close

Tavaszi programok a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2024-ben is különleges programokkal várja a családokat, baráti társaságokat, kirándulókat és a repülés szerelmeseit.Tavaly nyáron „Űrkabin landolt a RepTárban“, azaz a Szojuz-35 űrhajó, eredeti parancsnoki kabinja, amellyel Farkas Bertalan visszatért az űrből. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum szoros együttműködésében megvalósuló különleges időszaki kiállítást, a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították, így 2025. december 31-ig látogatható.


Az érdeklődők átélhetik a repülés adta szabadságot a múzeumi élményelemek segítségével: Jak-52, MiG-21 és Szojuz-35 űrkabin replikája a Pilótaponton, a 4D Mozi, a MiG-29 szimulátor, a 3D karika és a katonai akadálypálya különleges élményt nyújtanak. A látogatók egész napos kikapcsolódását a RepTár Bisztró és a RepTár ajándékbolt egészíti ki.
A RepTár nyitvatartása:
Március 5-től
keddtől – vasárnapig: 10:00 – 18:00
március 29. (Nagypéntek) – NYITVA
március 30. (szombat) – NYITVA
március 31. (Húsvét vasárnap) – NYITVA
április 1. (Húsvét hétfő) – ZÁRVA

Március 5-től „Harmóniában a természettel“ fotókiállítás nyílik a RepTárban
Csontos Csenge hobbi természetfotós – Harmóniában a természettel című fotókiállítása és jótékonysági árverése tekinthető meg a RepTárban 2024. március 5 – március 19. között.
Támogassuk együtt Csontos Csengét, aki 19 évesen leküzdötte a leukémiát majd szövődményként átmenetileg kerekesszékbe került. A torna mellett több dolgot is csinál, többek között fotóz. Több szolnoki intézményt is felkeresett, így a RepTárat is, hogy a múzeumba kiállításra kerüljön 15 fotója. A fényképekre egy jótékonysági árverésen lehet licitálni az alábbi linken, a befolyt összeget pedig Csenge gyógykezelésére fordítják.
https://csengephotography.hu/

Március 15. Nemzeti ünnep
Március 15-én, a nemzeti ünnepre való tekintettel a belépés díjmentes a RepTárba. A látogatók megtekinthetik a Szojuz-35 űrkapszula parancsnoki kabinját, amellyel Farkas Bertalan visszatért az űrből.
A meglévő élményelemek mellett (Pilótapont, 4D Mozi, MiG-29 szimulátor, 3D karika) beülési lehetőséget kínálnak, a Pilótapont+ megvásárlásával a következőkbe: MiG-21, JAK-52, Szojuz-35 űrkabin replikája, KTV Mi-8, Tomika és a MiG-21 fülke.
Az érdeklődők 14:00 órától a „Különleges események a Szojuz űrrepülések történetéből“ című szakmai előadáson vehetnek részt a konferenciateremben, Szaniszló Zsolt előadásában.
Az egyéni látogatók 11:30 és 15:00 órakor kezdődő díjmentes tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a RepTárral.

Március 28 – április 7. Tavaszi szünet a RepTárban
A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum a tavaszi szünetben is várja az érdeklődőket, családokat.
A meglévő élményelemek mellett (Pilótapont, 4D Mozi, MiG-29 szimulátor, 3D karika) további programok várják a kirándulókat:
Március 28-ától, kezdetét veszi a RepTár felfedezős játéka. A gyermeksarokban minden nap 13:00 órától kézműves foglalkozás kezdődik, ahol papír repülőt hajtogathatnak az érdeklődők, és versenybe is küldhetik azokat. Akinek a legmesszebbre repül a papírrepülője, meglepetésben részesül. Az egyéni látogatók minden nap 11:30 és 15:00 órakor kezdődő díjmentes tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a RepTárral.
Beszállókártya vásárlásával egy különleges gépbe engednek betekintést, amelybe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon újra megnyitják a Li-2T (Teve) szállítórepülőgépet, időjárás függvényében.

Március 30. – Országos Gaming Expo a RepTárban
A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 3. alkalommal biztosít helyszínt az Országos Gaming Exponak, Magyarország legpörgősebb gamer roadshowjának. A rendezvény minden vármegyeszékhelyre ellátogat, így Szolnokra is 2024. március 30-án.
A rendezvény mindenki számára díjmentes, csupán regisztrációhoz kötött, amit akár a helyszínen is meg lehet tenni. A gaming roadshow lehetőséget biztosít, hogy az érdeklődők kipróbálják magukat különböző videojátékokban, társasjátékokban, videójátékos kompetencia felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban. Szórakoztató és szakmai részről műsorvezetők, e-sport szakértők és influencerek gondoskodnak, így mindenki megtalálja azokat a területeket, amelyek miatt érdemes kilátogatni az Országos Gaming Expo szolnoki állomására, ahol ezen a napon a RepTár élményelemei is díjmentes próbálhatóak ki.
További információ: www.reptar.hu; www.facebook.com/ReptarSzolnok/

Shares
scroll to top