Close

Bartók Bélát idézi meg Leslie Mandoki Budapesten

Augusztus 18-án ingyenes koncertet ad a világsztárokból álló Mandoki Soulmates Budapesten, a Bazilika előtti téren. Először adják elő magyarul a korábban világszerte Utopia for Realists, illetve Living in the Gap/Hungarian Pictures címmel megjelent albumukat. A Bartók Béla előtt tisztelgő „Magyar Képek” aranylemez lett Magyarországon, mint ahogy az angol változat is.

Ez az alkotás az erdélyi népzene gazdag hagyományait ötvözi a progresszív rock és jazz elemekkel, olyan zenei értékközösséget teremtve, amely áthidalja a társadalmi és kulturális különbségeket. A Mandoki Soulmates „Magyar képek” című, magyar nyelvű albumán a világhírű zenészek mellett közreműködött Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás, valamint a kivételes tehetségű Zséda, mint egyedüli női előadó.
Az augusztus 18-i koncert egyedi hangulatát nem a különleges látványelemek határozzák meg, hanem a csodálatos, magával ragadó muzsika, a fantasztikus művészek, a pozitív energiák és nem utolsósorban a lelkes közönség. A varázslatos környezet, a szabad égbolt csak tovább fokozzák majd az est hangulatát. A lemez világhírű készítői közül a Szent István téren is színpadra áll Richard Bona (basszusgitár), Al Di Meola és Mike Stern (gitár), Tony Carey (Hammond orgona), John Helliwell és Bill Evans (szaxofon), Randy Brecker és Till Brönner (trombita), Nick van Eede (ének), Deobrat Mishra (szitár), Fausto Beccalossi (harmonika) és Leslie Mandoki (dob, ének). A koncerten a közelmúltban elhunyt két kiváló magyar zenészről is megemlékeznek. „Szakcsi Lakatos Bélának, aki még játszott a Magyar Képek felvételein, nagyon sokat köszönhetek, Török Ádám szintén egyik példaképem volt. Pesti srác vagyok, minden, ami zeneileg az utóbbi évtizedekben történt velem, az a budapesti gyökerekhez vezethető vissza” – mondta Leslie Mandoki az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A koncerten ünnepélyes keretek között adják majd át a jól megérdemelt aranylemezt is.
„Augusztus 18. különleges és egyedi alkalom lesz arra, hogy közösen átéljünk egy lenyűgöző koncertet a magyar zenei kultúra jegyében. Bízunk benne, hogy a koncertünkkel felejthetetlen, mi több „felhőtlen” estét kínálhatunk a közönségünknek és mindannyian hosszú ideig őrizhetjük szívünkben és emlékezetükben ezeket a pillanatokat” – fogalmazott Leslie.
A Mandoki Soulmates 30 éves jubileumát ünnepli idén, és büszkén állítja és vállalja, hogy igényes zenéjük hídépítő szerepet tölt be szerte a világon. Leslie Mandoki mindig is a legjobb dalokat és hangulatot hozza létre a legkiválóbb zenészekkel. A Mandoki Soulmates már számos albumot, élő DVD-t és Blu-ray-t jelentetett meg, és koncertjein világszerte összehozta a közönségét, akik egyszerre képviselik a lázadó, progresszív jazz-rock és az örök fiatalság szellemiségét. A szupercsapat tagjai között megtalálhatóak a legnagyobb angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz ikonjai, akiknek együttesen 35 Grammy-díjuk van, az eladott hanghordozók száma pedig meghaladja a 350 milliót.
Korábbi koncert betekintések: https://youtu.be/upwS8kAkxd8 és https://youtu.be/75UHr1IC2Uw

Budapest 2022
Shares
scroll to top