Close

Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A Laller Racing Dakar Team a magyar off road motorsport egyik, ha nem a legsikeresebb gárdája. A csapatnál nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótláskorú versenyzők támogatására, és külön öröm, ha ez a gyümölcs a szebbik nem egyik képviselőjénél érik be.

Pontosan ez történt Torma Luca esetében, akinek édesapja, Torma Balázs már hosszú ideje a Laller Racing színeiben húzza a gázt. Nos, az alma nem esett messze a fájától, a „kis Luca” gyorsan felért a nyeregig, és mióta eléri a gázkart, komoly dolgokra képes a motorjával. Olyannyira, hogy újoncként betegre nyeri magát a Magyar Endurocross Bajnokság Lady kategóriájában. Az ifjú sikerkovács mesélt nekünk arról, hogyan is indult be a karrierje:

„Még csupán négy éve motorozom, de már tavaly gondolkodtunk azon, hogy el kellene indulnom valamelyik bajnokságban. Az enduro és az endurocross között billegtünk, egyelőre az utóbbi mellett döntöttünk, de a későbbiekben szeretném majd kipróbálni magam az endurózás világában is. Mindig is ez a két szakág érdekelt, egyébként még a motocross is vonz, de abból érzésem szerint már kicsúsztam. Nagyon izgatottan, egy KTM 150 TPI nyergében vágtam neki az első szezonomnak, életem első versenyét Szankon teljesítettem, ahol egy nagyon pozitív élménnyel gazdagodtam! Az egész atmoszféra, az emberek, a versenytársak, úgy a versenyek felépítése is nagyon tetszett. Végre lányokkal motorozhattam együtt, amire korábban még nem igazán volt precedens.

Üdítő látni, hogy vannak más csajok is, akik ugyanolyan szenvedélyesen űzik és szeretik ezt a sportot, mint ahogyan én teszem. Magáról a versenyről annyit, hogy mivel ez volt az első, így nagyon izgultam, és őszintén szólva nem hittem volna, hogy mindkét futamon sikerül megnyernem a Lady kategóriát. Igazából még fel sem ocsúdtam, máris jött a következő forduló Pannonhalmán, ahol szintén nagyon jól éreztem magam. A pálya itt is remek volt, a lányokat már az előző helyszínről ismertem, így kicsit nyugodtabban húzhattam a gázt. Ennek eredményeképpen ismét egy jó hétvégét zártam, és újfent sikerült győzni a kategóriámban. Ahogy szokták mondani, evés közben jön meg az étvágy: szeretnék a hátralévő versenyeken is minél erősebben teljesíteni, és nagyon örülnék neki, ha az év végén sikerülne megnyernem a bajnokságot. A terveim között szerepel még eljutni egy nívós nemzetközi versenyre is, de csak mindent szép sorjában… nyugtával a napot.” – nyilatkozta Torma Luca, a Laller Racing Dakar Team újdonsült sztárja.

Fotó: Révész Ildikó

Shares
scroll to top