Close

Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek

A ringmagazin.hu internetes hírportál a Kalangya Kkt (székhely: 1149 Budapest, Róna u. 120-122 a továbbiakban: Szolgáltató) kizárólagos tulajdona. A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatás igénybe vétele az alábbi – a hatályos adatkezelésre és adatvédelemre vonatkozó jogszabályok rendelkezéseivel összhangban lévő – feltételekhez kötött.

A Szolgáltatás igénybe vevője (a továbbiakban: Felhasználó) a Szolgáltatás használatával elfogadja a felhasználási feltételeket. A kiskorú Felhasználók tevékenységéért törvényes képviselőjük vállal teljes felelősséget.

Bármely, a Ring magazinhoz tartózó más weboldal (pl. Facebook), használatára az adott weboldal keretén belül közzétett szabályzatok és feltételek vonatkoznak.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a ringmagazin.hu bármely tartalmi elemét, elnevezését, elérhetőségét bármikor előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsa vagy megszüntesse, megjelenését, tartalmát, működését megváltoztassa, azon hirdetést, saját szolgáltatásait bemutató vagy egyéb tartalmat helyezzen el.

Felhasználóknak lehetősége van a Szolgáltató cikkeihez hozzászólásokat fűzni,/ véleményét megírni, amelyek a többi felhasználó számára is láthatóvá válnak. A Felhasználó a hozzászólásokban feltöltött tartalom ingyenes, az átdolgozást is magában foglaló, nem kizárólagos, területi korlátozás nélküli, határozatlan időre szóló, valamennyi felhasználási módra kiterjedő, harmadik személyre átruházható és harmadik személy részére a felhasználási jog engedésének jogát is magában foglaló, az adott tartalom valamennyi elemére és részére kiterjedő felhasználási jogát átengedi a Szolgáltatónak.

Szolgáltató a hozzászólásokat az 1. számú mellékletben szereplő elvek szerint szúrópróbaszerűen ellenőrzi és moderálja.

A felhasználási feltételek elfogadásával a Felhasználó beleegyezik abba, hogy a Szolgáltatást nem használja zaklatásra, rágalmazásra, becsületsértésre, az emberi méltóság és az egyenlőség alkotmányos elvének megsértésére, vagy egyéb jogsértés elkövetésére, más felhasználók személyiségi és egyéb jogainak megsértésére.

A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy törölje vagy korlátozza azokat a felhasználókat, illetve felfüggessze azokat a funkciókat, akik vagy amelyek használatával más egyéneket zaklattak akár üzenő falakon, magánüzenetek formájában, listák útján, a Szolgáltatáson keresztül megjelenített tartalmakkal, vagy bármely más nyilvános felületen vagy módon.

A Felhasználó teljes mértékben felelős azért a tartalomért, amit a Szolgáltatás keretén belül a Ring magazinban elhelyez, vagy megjelenít, ide értve különösen, de nem kizárólagosan a fényképeket, személyes adatokat, beszélgetéseket, listákat, személyes üzeneteket, és bármely tartalom következményeit is. A Szolgáltató automatikusan nem ellenőrzi a Felhasználók által elhelyezett, megjelenített, közzétett tartalmakat, valamint nem felelős a továbbított információkért.

A felhasználási feltételek elfogadásával Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató minden értesítés nélkül eltávolítsa az olyan tartalmakat, vagy tartalmakra történő hivatkozást, amelyeket a kizárólagos döntési jogkörében jogellenesnek, más személy személyiségi jogába ütközőnek, tisztességtelennek, fenyegetőnek, becsületsértőnek, rágalmazónak, obszcénnek, vagy egyébként kifogásolhatónak talál, valamint amelyek megsértik vagy megszegik bármely fél szellemi alkotáshoz fűződő jogát, szerzői és szomszédos vagy egyéb tulajdonosi jogát vagy a jelen felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket.

A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy minden további értesítés nélkül törölje azon felhasználókat, akik bármely más személy nevével, képmásával, e-mail címével vagy más személyes adatával, információjával visszaélnek, különösen, ha a felhasználó által a Szolgáltatáson keresztül megjelenített tartalom:

védjegyet sért, közszereplő, közismert ember neve, kivéve, ha ez a felhasználó anyakönyvezett neve, más személy jogos és méltányolható érdekeit sértő név, obszcén, vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi, szexuális, politikai, vagy világnézeti hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés és magatartás, burkolt vagy nyílt reklámnak minősül. Adatkezelés A ringmagazin.hu látogatása regisztrációhoz nem kötött. Egyes szolgáltatásokhoz adatkezelések kapcsolódhatnak. Ezen, önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések részleteiről a Szolgáltató minden esetben megfelelő tájékoztatást nyújt.

A Szolgáltató törekszik arra, hogy az adatok kezelésének alábbi elvei maradéktalanul érvényesüljenek: – személyes adat kezelésére csak meghatározott célból kerül sor; – az adatkezelés minden szakaszában megfelel ezen célnak, ide értve a kezelt adatkört is; – a személyes adatok felvétele és kezelése tisztességes és törvényes; – az adatok pontosak, teljesek és időszerűek; – ha az érintett azonosítása nem szükséges, az adatkezelés úgy módosul, hogy az érintettet az adat alapján azonosítani ne lehessen; – az érintettek jogai megfelelően érvényesülnek.

A személyes adatok kezelése a Szolgáltató székhelyén, fióktelepén, telephelyén, vagy a Szolgáltató által megbízott adatfeldolgozó helyiségében történik. Az adatkezeléssel kapcsolatos döntéseket a Szolgáltató hozza meg. A Szolgáltató magyar jogi személy, az adatkezelés helye Magyarország. Mindezek alapján a személyes adatok kezelésére a magyar jogszabályok, elsősorban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szabályai az irányadók.

A Szolgáltató rendszere automatikusan rögzíti a Felhasználó számítógépének IP-címét, a látogatás kezdő és befejező időpontját, illetve egyes esetekben – a Felhasználó számítógépének beállításától függően – a böngésző és az operációs rendszer típusát. Az így rögzített adatok egyéb személyes adatokkal nem kapcsolhatók össze. Az adatok kezelése kizárólag statisztikai célokat szolgál, az adatokat a rendszer hat nap elteltével törli, kivéve, ha a Szolgáltató, mint adatkezelő a felhasználási feltételekben meghatározott esetekben az adatokat további célra nyilvántartja.

A kezelt adatokat a Szolgáltató – az előző pontokban meghatározottakon túl – csak az érintett kifejezett hozzájárulása, vagy törvény rendelkezése alapján teszi hozzáférhetővé harmadik személyek számára.

A Szolgáltató az irányadó jogszabályoknak megfelelően jogosult arra, hogy egyes technikai műveletek céljára adatfeldolgozót vegyen igénybe. Az adatfeldolgozó csak a Szolgáltató döntéseinek végrehajtására jogosult, a Szolgáltató utasításainak megfelelően. Az adatfeldolgozó igénybe vétele a Szolgáltató felelősségét nem érinti. Az adatfeldolgozó személyéről a Szolgáltató értesíti a Felhasználót.

A Szolgáltató a Felhasználó által megadott adatokat elsősorban a szolgáltatás nyújtása céljából használja fel. Egyes szolgáltatások esetében, vagy a Felhasználó egyedi kéréseinek, panaszainak vizsgálata során a Szolgáltató a Felhasználó adatait a Felhasználó által ismert és jóváhagyott módon felhasználja. A technikai adatokat a Szolgáltató beazonosításra alkalmatlan módon összesítve, statisztikai célokra felhasználja.

Személyes adatai kezeléséről a Felhasználó (az Info tv. 14. § a) pontja alapján tájékoztatást kérhet. A Szolgáltató kérésre tájékoztatást ad a Felhasználónak az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás kiterjed a Felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. Az adatkezelésről való tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben kérjük eljuttatni, amire harminc (30) napon belül választ kap a Felhasználó.

A Felhasználó vagy bárki, akinek a személyes adata a Szolgáltatóhoz került, tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy a Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén; b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény- kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

A Szolgáltató – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legfeljebb tizenöt (15) nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, a Szolgáltató az adatkezelést megszünteti, és az adatokat zárolja. A Szolgáltató köteles a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Amennyiben a Felhasználó a Szolgáltatónak a tiltakozás alapján meghozott döntésével nem ért egyet, vagy a Szolgáltató a döntésre megadott határidőt elmulasztja, az ellen – a döntés közlésétől vagy a határidő utolsó napjától számított harminc (30) napon belül – bírósághoz fordulhat.

A Szolgáltató a megadott adatokat törli, ha: – azok kezelése jogellenes, vagy jogszabály a törlést elrendeli; – az érintett azt kéri; – az adat hiányos vagy téves, és ez a felhasználásukat lehetetlenné teszi; – az adatkezelés célja megszűnt; – azt hatóság vagy bíróság elrendeli. A Felhasználó kérheti személyes adatai törlését. Az érintett erre irányuló kérése esetén az adatokat a Szolgáltató rendszere öt munkanapon belül törli. A személyes adatok törlése során az adatok felismerhetetlenné tételére kerül sor, oly módon, hogy az adat és az érintett közötti kapcsolat többé ne legyen helyreállítható. Amennyiben a Felhasználó és a Szolgáltató között polgári jogi jogviszony jön létre, az adatok kezelésére a polgári jog szabályai is irányadók. Ebben az esetben a személyes adatok polgári jogi igények érvényesítése érdekében kezelhetők. Amennyiben a Felhasználó jogellenes cselekménye miatt hatósági vagy bírósági eljárás indul, ennek eredményes lezárása érdekében a Szolgáltató az adatokat tovább kezelheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top