Ring Magazin

Szerda, 2019. Augusztus 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

SPORT

Sport - SPORT

Lázár Vilmos nyílt levele

Lázár Vilmos nyílt levele

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke nyílt levelet írt Fugli Károlynak, a nemzetközi szövetség (FEI) fogathajtó szakág elnökének, amelyben - kiindulva testvérének, Lázár Zoltánnak a legutóbbi világbajnokságon történt kizárásából - egyrészt szabályváltoztatásokat sürget, másrészt a versenybírók számonkérhetőségére tett javaslatot.

A szlovéniai Lipicán rendezett szeptemberi kettesfogathajtó vb-n Lázár Zoltánt kizárták arra hivatkozva, hogy az orrszíj nem lehet úgy rögzítve, hogy az akadályozza a ló fülének mozgását. Lázár Vilmos akkor is kiemelte: a mezőnyben többen is ugyanilyen típusú felszereléssel hajtottak, őket mégsem büntették meg, ráadásul egy flexibilis eszközről van szó, amely nem akadályozza a ló fülének mozgását és nem jelent előnyt a hajtó számára.
A vb-t a kizárás ellenére a magyar csapat nyerte, egyéniben pedig Hölle Martin diadalmaskodott. Viszont a kettes- és négyesfogathajtó válogatott szövetségi kapitánya, Tóth Tamás "a nemzetközi bírói testületek működése, a fogathajtók felé irányuló nem következetes értékelési szisztémája" miatt lemondott.
Lázár Vilmos MTI-nek is megküldött - hangsúlyozottan jobbító szándékkal, a szakág iránti elhivatottságból vezérelve írt - nyílt levelében ismételten jelezte: nem fél kimondani, hogy rossz és hibás bírói döntés nyomán zárták ki testvérét. Kiemelte, a versenybírók felett semmilyen kontroll, számonkérő fórum nincs, így nem vonhatók felelősségre.
Ezen túl a magyar szövetség elnöke - aki 12-szeres fogathajtó világbajnok is egyben - kitért rá, hogy aggódik, illetve sokan aggódnak a szakág jövőjéért. A levélben leszögezte, hogy fogy a közönség, míg a szakág leglátványosabb száma, a maratonhajtás a televíziók és a nézők számára "élvezhetetlen oszlopkerülgetéssé" változott.

 

MTI

Fotó: Lázár Lovaspark

 
Sport - SPORT

Még egy teszt és Horváth Lajos megkezdi élete versenyét

Még egy teszt és Horváth Lajos megkezdi élete versenyét

Lallert már csak egyetlen rövidke megálló választja el a 40. Dakar Rally-tól. Mától a nyírádi arénában rendezik a...

Sport - SPORT

Az új MLSZ kapitány

Az új MLSZ kapitány

A belga Georges Leekens lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - adta hírül hétfőn a Magyar Labdarúgó Sz&...

Sport - SPORT

Incidens az Újpest-Videoton mérkőzésen

Incidens az Újpest-Videoton mérkőzésen

A székesfehérvári klub közleménye szerint rasszista incidens, majd károkozás történt szombaton az Újpest-Videoton élvonalb...

Sport - SPORT

Laller: Én a sivatagban találok rá a lelki békémre

Laller: Én a sivatagban találok rá a lelki békémre

Az Európa bajnoki cím óta elmúlt hetekben viszonylagos csend honolt Horváth Lajos körül, ám mindez nem azt jelenti, hogy ne lenne álland...

Oldal 17 / 306

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 261 vendég böngészi

bav logo kicsi banner