Ring Magazin

Péntek, 2020. Február 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Akit nem ereszt a sivatag - A magyar motoros szárkapocscsont töréssel áll rajthoz Marokkóban

E-mail Nyomtatás PDF
aaa1aaa1aaa
 
Horváth Lajos két Dakar Rally-s kaland után újabb emberes kihívást választott. A népszerű váci motoros Marokkó dűnéi közé indul, hogy bizonyítson magának, és tovább gyarapítsa a sivatagi tapasztalatát. A versenyző helyzete volt már egyszerűbb is, hiszen a rengeteg homok mellett lábsérülése is komoly próba elé állítja. 
 
Nyolc nap és háromezer kilométer, mindez egy motor nyergében, a marokkói Agadirból az Atlasz hegységet megkerülve, egészen a Földközi-tengerig. Ez a Morocco Desert Challenge, a világ egyik legkeményebb tereprali versenye, ahol több magyar egység mellett az ismert motoros, Horváth Lajos is rajthoz áll.
 
A „Laller” becenévre hallgató versenyzőnek mégsem a fentebb említett hosszú és kemény terep jelenti majd az igazi kihívást, sokkal inkább magával kell megküzdenie: „A hazai bajnokság első futamán volt egy szerencsétlen bukásom, aminek hatására szárkapocscsont törést szenvedtem. Az engem kezelő orvosi stáb megadta az engedélyt a marokkói versenyre, de nyomatékosan felhívták a figyelmem, hogy készüljek fel, mert az intenzív kezelések ellenére is minden egyes mozdulat fájdalmat fog okozni. Ezért úgy gondolom, nem a rám váró körülményekkel, sokkal inkább saját magammal kell majd megharcolnom.” - meséli Horváth Lajos.
 
A rehabilitációban a váci kézilabdacsapat sietett a versenyző segítségére, a gárda gyúrója igyekezett a lehetőségekhez képest minél jobb formába hozni a sérült testrészt. A sportoló legfőbb célja a futam teljesítése, de két Dakar Rally részvétel után tagadhatatlan, hogy a Morocco Desert Challenge remek felkészülés lehet egy esetleges újabb Dakaros kalandra. Horváth elsősorban szeretne kiszakadni a mindennapokból, és egy héten keresztül csakis a motorozásra, valamint a versenyzésre koncentrálni, de a pilóta nem tagadta, hogy továbbra is élnek az ambíciói. „Először vegyük sikerrel ezt a mostani kihívást, ha ez megvan, akkor elképzelhetőnek tartok egy Africa Eco Race-t - majd ha isten és a támogatói háttér is úgy akarja, jöhet egy újabb Dakar Rally is.”
 
A Morocco Desert Challenge április 12-én rajtol Agadirból, számos magyar indulóval a mezőnyben.

(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 143 vendég böngészi

bav logo kicsi banner