Ring Magazin

Péntek, 2020. Február 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Világrekord reggelire

E-mail Nyomtatás PDF

lili

A magyar úszók továbbra is fantasztikus formában úsznak, nagy sztárjaink, Hosszú Katinka, Cseh László és Kenderesi Tamás is magabiztosan versenyezve jutott a délutáni középdöntőbe a 17. FINA vizes világbajnokságon. A brit Adam Peaty is ott folytatta, ahol abbahagyta: leiskolázva a mezőnyt már kora reggel világcsúcsot úszott 50 mellen.

A ma délelőtti program a férfiak 50 méteres mellúszásának selejtezőivel indult. A magyar színeket Financsek Gábor képviselte, aki a 6. futamban sajnos az utolsó előtti lett, saját legjobbjától elmaradva (28.44) végül 43. lett. A szerb állampolgár Szilágyi Csaba ellenben dinamikusan úszva kivívta a délutáni középdöntőbe kerülést. Az utolsó futamban Adam Peaty pedig gyorsan felébresztette mindazokat, akik kissé álmoskásan érkeztek volna a Duna Arénába. Reggelire úszott egy kozmikus világcsúcsot (26.10), három tizedet javítva saját korábbi világrekordján.

HOSSZÚ KATINKA VILÁGBAJNOKI GYŐZELMÉRŐL ÍRT TUDÓSÍTÁSUNK IDE KATTINTVA OLVASHATÓ

A női 200 méteres gyorsúszásban több izgulni valója akadt a magyar publikumnak. Előbb Verrasztó Evelin ugrott medencébe, akinek futamában már igazi nagyágyú igyekeztek kivívni a középdöntőbe jutást. Evelin nem mozgott valami túl jól, csupán egy úszónőt tudott megelőzni, 1:59.92-es ideje kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz, a 23. helyen végzett. A következő futamban Hosszú Katinkáért szoríthattunk. Nagyon nem kellett, a világcsúcstartó, olasz Federica Pellegrinivel jól tartva a lépést 1:56.43-at úszott, ami biztos középdöntőt ért. Nem sokkal később az is kiderült, hogy ideje a harmadik legjobb, ami szép reményeket táplálhat a magyar szurkolókban,

És eljött a nap csúcspontja, a 200 méteres pillangóúszás, ahol két klasszisunkért is szoríthattunk. Cseh László tartja az Európa-csúcsot, Kenderesi Tamás pedig ebben a számban szerzett bronzérmet tavaly a riói olimpián. Előbb Kenderesi futama következett, aki az amerikai Congerrel és az ausztrál Morgannel vívott végig nagy csatát, de az utolsó ötvenen egész egyszerűen a teljes mezőnyt lehajrázta, pedig a negyedik helyről vágott neki a hossznak; ideje 1:55.96. Cseh László mellett nem kisebb név úszott, mint a dél-afrikai Chad Le Clos, aki Londonban megnyerte az olimpiát, 2013-ban Barcelonában a világbajnokságot. De hát az akkor volt, most meg más idők járnak, Cseh 100 méterig hagyta reménykedni a dél-afrikait, aztán szépen ellépett mellőle, és 1:54.08-al a legjobb időt repesztve jutott a középdöntőbe, Kenderesié a hetedik legjobb eredmény.

A férfiak 800 méteres gyorsúszó selejtezője zárta a programot, ahol az inkább nyíltvízi úszó, Gyurta Gergely indult. Talán ez a szám túl „rövid” neki, a lelátóról nem is tűnt túl ambiciózusnak, a 8:03.87 végül csak egy ember megelőzéséhez volt elég, az ideje természetesen nem ért döntőt. Egyébként 7:50 perc feletti idővel a döntő közelébe sem lehetett kerülni. 


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 97 vendég böngészi

bav logo kicsi banner