Ring Magazin

Szombat, 2019. Október 19.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Kerékbilincs helyett sms

E-mail Nyomtatás PDF
Aki járt már úgy, hogy tilosban parkoló autóját kerékbilinccsel rögzítették vagy elszállították, az biztosan örül az erre vonatkozó új szabályozásnak. Ennek értelmében, az a járműtulajdonos vagy üzembentartó, aki kéri, hogy tartsák nyilván a mobil telefonszámát vagy elektronikus levélcímét, azt a közterület-felügyelő köteles szöveges üzenetben értesíteni, amennyiben az autót kerékbilinccsel kellene rögzíteni, mert tilos helyen parkolt.
A jogszabályi rendelkezés szerint ezen értesítést a közterület-felügyelőnek egy alkalommal kell megkísérelnie és amennyiben az üzemben tartó vagy a jármű használója erre válaszolva jelzi, hogy 15 percben belül a helyszínre érkezik és az autóját eltávolítja, abban az esetben az intézkedést fel kell függeszteni.

Érdekes kérdés, hogy a vonatkozó IRM rendelet azt nem tartalmazza, hogy a megkapott szöveges üzenetre mennyi időn belül kell válaszolnia az üzembentartónak vagy járműtulajdonosnak. Álláspontunk szerint, ha a szöveges üzenet beérkezésétől számított 15 percen belül válaszolunk és helyszínre érünk, akkor ezt határidőben történő jelzésnek és érkezésnek kell számítani.
 
 A teljes cikk elolvasható Az A Mi Otthonunk magazin XII. évfolyam 2011/2.  számában
Dr. Tóth Hajnalka - D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. 

(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

amio 19okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 151 vendég böngészi

bav logo kicsi banner