Ring Magazin

Csütörtök, 2020. Április 9.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra Oktatás

OKTATÁS

Kultúra - OKTATÁS

Trianonról és a Pitagorasz-tételről is szó lesz az M5 szerdai oktatási műsorában

Trianonról és a Pitagorasz-tételről is szó lesz az M5 szerdai oktatási műsorában

Trianonról, a Pitagorasz-tételről és Giuseppe Verdi olasz zeneszerzőről is szó lesz az M5 csatorna szerdai oktatási műsorában - közölte az MTVA Sajtó osztálya kedden az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Minden hétköznap reggel 8-tól este fél 9-ig tartó műsorsávban a biológia, matematika, történelem, irodalom és fizika mellett a nyelvtanulásé a főszerep.
A Felsős és Érettségi című műsorok az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, míg a Szólalj meg! című sorozat a nyelvtanulást segíti. A Mindenki Akadémiája című műsoraikban pedig érintik az egyetemi tananyagot is.
Mint írják, a szerdai Felelős című műsor elsősorban a 6-8. évfolyamos tanulóknak szól. Reggel 8 órától a 8. osztályos biológiával, földrajzzal és történelemmel foglalkoznak. Szó lesz a sejtek felfedezéséről, felépítéséről, működéséről és feladatairól, rövid kitérőt tesznek Európába, de a II. világháború utáni európai helyzettel is foglalkoznak.
Ezt követően 7. osztályosoknak szóló irodalom következik, ahol József Attila szerelmi költészete lesz a téma. Majd ugyanennek a korosztálynak beszél Varga Szabolcs történész a trianoni békeszerződés részleteiről és következményeiről.
Az ezt követő matematikát a 6. osztályosok figyelmébe ajánlják, ezúttal a különböző sokszögek kerületének képleteivel foglalkoznak részletesebben. Majd a 7. osztályosok Giuseppe Verdi olasz zeneszerző műveivel ismerkedhetnek meg.
Ezt követően a 8. osztályosok a képzőművészettel mint szakmával ismerkedhetnek meg közelebbről, az állampolgári ismeretek keretén belül pedig az alkotmányozás folyamatáról beszél Varga Szabolcs történész.
Tizenegy órától délig - a szokásos módon - nyelvtanulással foglalkoznak, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg olaszul.
Délben kezdődik az Érettségi című műsor, magyar nyelv és irodalomból a szófajtannal foglalkoznak, matematikából a derékszögű háromszögről és a Pitagorasz-tételről lesz szó, de ellátogatnak a matematika múzeumba is, ahol a definíciók kézzel foghatóvá válnak. Biológiából a táplálkozás evolúciójáról tanulhatnak a diákok, informatikából pedig programozás következik feladatstruktúrákkal. Történelemből Zrínyi Miklósnak a Habsburg-házhoz és a törökhöz fűződő viszonyáról, továbbá a török kiűzésének folyamatáról lesz szó.
Az este 8 órakor kezdődő Mindenki Akadémiája témája a Tudomány a gyerekszobában, a porcelánbabák története lesz.

Forrás: MTI

 
Kultúra - OKTATÁS

Erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak

Erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak

Negyedik alkalommal indul a „Fedezd fel az örökséged!” című erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak márciusban, ezútta...

Kultúra - OKTATÁS

Okospéntekek a Budakeszi Vadasparkban

Okospéntekek a Budakeszi Vadasparkban

 Mi a különbség a farkas és az aranysakál között? Hogy tudjuk megkülönböztetni az agancsot a szarvtól? Ilyen és hasonl&o...

Kultúra - OKTATÁS

Módosult a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázatok határideje

Módosult a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázatok határideje

November 13-ra módosul a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat benyújtási határideje a felsőo...

Kultúra - OKTATÁS

Az EU növeli az Erasmus+ programjának jövő évi költségvetését

Az EU növeli az Erasmus+ programjának jövő évi költségvetését

Az Európai Unió mintegy 300 millió euróval csaknem 3 milliárd euróra növeli az Erasmus+ oktatási ösztöndíjának jö...

Oldal 1 / 20

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 114 vendég böngészi

bav logo kicsi banner