Ring Magazin

Kedd, 2020. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány Informatika

INFORMATIKA

Tudomány - INFORMATIKA

Képesek leszünk lépést tartani okosodó eszközeinkkel?!

Képesek leszünk lépést tartani okosodó eszközeinkkel?!


Okos eszközök a hatékony együttműködés szolgálatában
Az okos eszközök mára a mindennapjaink állandó részévé váltak és egyre kézenfekvőbb, hogy a munkavégzés során is kihasználjuk a smart együttműködés lehetőségeit.

Az okos, a smart, valójában a jövőnket alapvetően meghatározó forradalmi trend, amely a digitalizáció jelenleg is tartó folyamatában egyre inkább a hétköznapok részévé válik. Az okostelefonok és tabletek használatával ma már egyszerűen összehasonlíthatjuk a különféle szupermarketek árait, vagy távolról kezelhetjük az otthonunk fűtésrendszerét. A digitális összekapcsolhatóságnak köszönhetően a hétköznapi eszközök is egyre inkább smart eszközökké válnak.

Teljesen természetes, hogy az ennek előnyeit az emberek, köztük a vállalkozók a munkavégzés során is szeretnék kihasználni. A smart együttműködési technikák a távoli, és mobil munkavégzést lehetővé tevő kulcsfontosságú eszközök. Ezen eszközök használatával a távolról dolgozók bárhonnan hozzáférnek a cég összes alkalmazásához, adatához, és szerveréhez. Mindezt a virtualizációs technológiák, az alkalmazás integráció, és a mobil platformok teszik lehetővé.
A csomagalapú szolgáltatás kedvező alternatívát jelenthet
A Magyar Telekom Magenta 1 Business néven indította el új üzleti ajánlatát, amelyben együtt, kedvezőbb feltételekkel vehetők igénybe a szolgáltató mobil- és vezetékes szolgáltatásai, valamint informatikai megoldásai. A Telekom extra (30 ezer forint) készülékkedvezményt is kínál mobiltelefon, laptop vagy táblagép vásárlására. A Magenta 1 Business-be vonható szolgáltatásokról és igénybevételének feltételeiről részletek itt találhatók: www.telekom.hu/magenta1-business

A felhő például egy nagyon alapszintű, ugyanakkor rendkívül fontos technológiai feltétel, amely lehetővé teszi, hogy a munkavállalók bármikor csatlakozhassanak a hálózatra, és hozzáférjenek a munkavégzéshez szükséges szoftverekhez. Ezzel szinte azonnal megoszthatóvá, és összehasonlíthatóvá válnak a dokumentumok, javaslatok, és prezentációk. A felhő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kövessék az aktuális változásokat, ami csökkenti a különböző verziók összekavarodásából származó zavarok lehetőségét. A megoldások többsége, melyen keresztül a munkavállaló okostelefonja csatlakozik az irodai rendszerekhez, a felhőhöz kapcsolódik.

A felhőt akár egy központi munkahelyként is felfoghatjuk, mely lehetővé teszi a vállalat ökoszisztémájában dolgozó résztvevők számára, hogy közösen és innovatívan végezzék a munkájukat, így a megoldás nagyon sokoldalú módon felhasználható bármely üzleti környezetben. Segítségével a vállalkozás alkalmazottai folyamatosan kapcsolatban vannak egymással, a tartalom könnyen elérhető és releváns, az adatok pedig mindig aktuálisak minden kolléga számára.

Az okostelefonok ma már nem kizárólag távközlési eszközök, sokkal inkább teljes körű mobil munkaállomásokként működnek. A megfelelő források biztosítása esetén – Windows, Web, SaaS, mobilalkalmazások, desktop, adatkezelési szolgáltatások, mobilszolgáltatás, hálózati konfiguráció, és együttműködési eszközök – a munkavállaló számára teljes körűen megvalósítható a mobilitás. A munkavállalók így bárhol, bármikor elérhetik a vállalati erőforrásokat, ideértve a saját, személyes eszközeiket, és ezzel egy valóban zökkenőmentessé tehető a munkavégzés az irodától távol is. Az együttműködést szolgáló eszközök zökkenőmentes futtatása érdekében egyre jobban elterjednek a mobil eszközök a munkavégzésben is. A vitathatatlan előnyök mellett ugyanakkor a vállalatok vezetőinek az IT biztonságról is szót kell ejteniük, hiszen gyakran előfordul, hogy az IT terület és a felhasználók biztonság-tudatossági szintje nagyon eltérő. A megfelelő biztonsági szint fenntartásának alapja az átgondolt szabályozás és a megfelelő jogosultságkezelés.

Forrás: 2017. január Piac§Profit

Mentés

 
Tudomány - INFORMATIKA

Kaspersky Lab: új veszélyeket hoz a kibertérben 2017

Kaspersky  Lab: új veszélyeket hoz a kibertérben 2017

Miután az idei a zsarolóprogramok éve volt, jövőre leginkább a hálózatra kapcsolt legkülönfélébb műszaki eszközök,...

Tudomány - INFORMATIKA

Életutunkat átölelő tanulás a megélhetésért

Életutunkat átölelő tanulás a megélhetésért


Adatvezérelt Marketing – buzzword vagy mindennapi gyakorlat?

Ma már minden vállalkozás használ olyan kommunikációs megoldásokat,
melyek...

Mentés

Tudomány - INFORMATIKA

A mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia

Új bevetésen a Google

Szembetegségek tüneteit keresi a DeepMind nevű mesterséges intelligenciájával a Google technológiai óriásc...

Mentés

Tudomány - INFORMATIKA

Kiberbiztonság: új, harmonizált szabály

Kiberbiztonság: új, harmonizált szabály

 

Az online bűncselekményeknek naponta több mint egy millióan esnek áldozatul, mára külön iparág épült a kiberbűnözés...

Oldal 3 / 16

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi

bav logo kicsi banner