Ring Magazin

Szombat, 2018. Január 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Szolgáltatás

SZOLGÁLTATÁS

Életmód - SZOLGÁLTATÁS

CSAKNEM HETVENMILLIÓS TÖBBLETTÁMOGATÁS A BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZAKNAK

CSAKNEM HETVENMILLIÓS TÖBBLETTÁMOGATÁS A BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZAKNAK

Az idei, működésre fordítható 606 millió forint mellé további 68,4 millió forint támogatást kapnak fejlesztésre a Biztos Kezdet Gyerekházak - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn egy monori gyerekházban.

Czibere Károly elmondta, hogy a kormány a közelmúltban döntött a gyerekházak egyszeri fejlesztési támogatásáról, amelyet részben speciális szakmai szolgáltatásokra, részben eszközfejlesztésre fordíthatnak a fenntartók.

A Biztos Kezdet Gyerekházak a kormány társadalom- és felzárkózáspolitikájának egyik központi elemét jelentik, mert elkötelezettek abban, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek minél korábban megkapják azokat a javakat és szolgáltatásokat, amelyek a fejlődésüket segítik - fogalmazott az államtitkár.

 

Kiemelte: ezeknek a javaknak és szolgáltatásoknak a biztosítása különösen jelentős 3 éves kor alatt. Hozzátette, a Biztos Kezdet Gyerekházak egyik fontos sajátossága a szülőkkel, a családdal való együttműködés, kapcsolattartás, "itt az anyukákkal együtt kapnak fejlesztést a gyerekek", ezek az intézmények ezért jelentenek valóban erős alapot, biztos kezdetet.

"A KORMÁNYZAT CÉLJA, HOGY A JELENLEGI 112 GYEREKHÁZ MELLETT TOVÁBBI 50 INTÉZMÉNY ÁLLJON FEL ÉS INDULJON EL A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN."
Emlékeztetett arra: a gyerekházak rendszerbe illesztése 2014-ben megtörtént, 2015-ben a működési keret megduplázódott, és 606 millió forintot jelent a jelenleg működő 112 gyermekház számára erre és a jövő évre is. Ezzel hosszú távon fenntarthatóvá, kiszámíthatóvá és tervezhetővé vált a működés - tette hozzá.

Az elmúlt években ezek az intézmények több mint 12 ezer gyermeket értek el, és ennek az eredménynek az alapján döntött úgy a kormány, hogy a működési keret mellé egy fejlesztési pályázatot is kiír.

 

Czibere Károly rámutatott: fontos, hogy azok a gyerekek, akik valamilyen terápiára, szakemberre, további speciális szolgáltatásra szorulnak, segítséget kapjanak, a pályázat eszközfejlesztési eleme pedig ahhoz járul hozzá, hogy a gyerekek fejlesztését szolgáló eszközök - vagy a gyerekházakban a szülőket segítő háztartási eszközök - évről évre gyarapodjanak. Ez a következő hetekben valósul meg - jegyezte meg.

A jövővel kapcsolatban az államtitkár szólt arról is, a kormányzat célja, hogy a jelenlegi 112 gyerekház mellett további 50 intézmény álljon fel és induljon el a következő években. Ehhez 2,5 milliárd forintot rendelnek hozzá fejlesztési forrásokból. Az előkészítő munkák befejeződtek, és várhatóan jövő év közepén jelenik meg a pályázat.

 

Czibere Károly hangsúlyozta: ezeknek a gyerekházaknak a rendszerbe állításával, hosszú távon fenntarthatóvá tételével és továbbfejlesztésével el tudják érni a felzárkózáspolitika egyik kiemelt célját, hogy több ezer, több tízezer hátrányos helyzetű család és gyermek kapjon ezeken az intézményeken keresztül valós és érdemi segítséget.

A Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottságnak a sajtótájékoztatóval egy időben zajló kihelyezett monori ülésével kapcsolatban az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, ennek az egyik legfontosabb feladata, hogy értékelje az elmúlt évek felzárkózási programját. Kiemelte: az ilyen értékelések alapján alakulnak át a felzárkózási programok, elvégzik a szükséges korrekciókat, és az új pályázatokat már ennek megfelelően írják ki.

 

 

(MTI-fidesz.hu)

 
Életmód - SZOLGÁLTATÁS

AZ ÖREGTÓ szomszédságában

AZ ÖREGTÓ szomszédságában

Mindössze négy hónap alatt épült fel az A+ energiaosztályú ház lakossági pályázati támogatással. A recept: o...

Életmód - SZOLGÁLTATÁS

Mire kell ügyelni, ha ellenőrzik otthonunkban az órát?

Mire kell ügyelni, ha ellenőrzik otthonunkban az órát?
Hiányzott a matrica a gázmérőről , közel 400.000 Ft megfizetésére szólították fel a fogyasztót :
Napi 13.000 Ft-os büntetés , mindezt egy teljes hónapra : 390.000 Ft-os kötbér megfizetésére szólította fel a gázszolgáltató azt a...
Életmód - SZOLGÁLTATÁS

Balatoni strandok

Balatoni strandok

A Diási Játékstrandot 2015-ben ismét a Balaton régió egyik legkedveltebb strandjának ítélték meg a balatontipp.hu olvas&oacut...

Életmód - SZOLGÁLTATÁS

Versenyképesség interim menedzsmenttel: rugalmas vezetők a változó gazdaságban

Versenyképesség interim menedzsmenttel: rugalmas vezetők a változó gazdaságban

Horváth Zsanett írása

Krízismenedzsment, növekedés, átszervezés, leépítés, az előző vezető távozása, kult&u...

Oldal 3 / 17

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1299 vendég böngészi

bav logo kicsi banner