Ring Magazin

Szerda, 2018. Szeptember 26.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

KÜLFÖLD

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Orosz légierő Szíriában

Orosz légierő Szíriában

Az orosz légierő támogatásával foglalta el Abu-Kemált, az Iszlám Állam terrorszervezet utolsó jelentős szíriai erősségét a damaszkuszi kormány hadserege. A város felszabadítását Szergej Szurovikin vezérezredes, a szíriai orosz katonai kontingens parancsnoka videocsatornán jelentette.

Az orosz hadsereg,  jelenleg folytatja Deir-ez-Zór és Majadín aknamentesítését, a nap folyamán pedig megkezdi ezeket a munkálatokat Abu-Kemálban is. Elmondta, hogy a terroristáknak a városban összpontosított, "meglehetősen nagy" csoportosulását semmisítették meg, ám annak egy része átkelt az Eufráteszen, és északi irányba tart. "Remélem, hogy ott méltó módon fogadják majd őket"- mondta Szergej Sojgu, orosz védelmi miniszter. 
Az utóbbi hetekben az Iszlám Állam rohamos ütemben veszített területeket Szíriában és Irakban, előbbinek a keleti, míg utóbbinak a nyugati területeire szorult vissza. Szíriában a dzsihadisták alig egy hónap leforgása alatt elveszítették Rakkát - amely három évig volt az Iszlám Állam szíriai fővárosa -, az olajban gazdag Deir-ez-Zór tartomány székhelyét, valamint a stratégiai elhelyezkedésű Majadín városát. Irakban már csak az el-Anbár kormányzóságbeli Rava város, illetve csak néhány település maradt az IÁ ellenőrzése alatt.
Megfigyelők, szakértők és az Iszlám Állam elleni harcokban részt vevő katonai parancsnokok is egyöntetűen azon a véleményen vannak, hogy a dzsihadisták végnapjaikat élik Szíriában és Irakban.A terrorszervezet felett aratott győzelemmel azonban még nem köszönt be a béke Szíriában. Erre utal, hogy Damaszkusz és Teherán az utóbbi napokban többször jelezte, hogy a kormányerők és szövetségeseik hamarosan olyan területek ellen indulnak, amelyeket még nem a szíriai kormány ellenőriz.
Ezen az Egyesült Államok támogatta kurd többségű Szíriai Demokratikus Erők (SDF) által elfoglalt, az Eufrátesz keleti oldalán fekvő területek, köztük Rakka és a szíriai felkelők uralta északnyugat-szíriai Idlíb tartomány értendő, ahol a török hadsereg is jelen van. Bassár el-Aszad szíriai elnök kormánya az Egyesült Államokat és Törökországot megszálló erőknek minősítette.

Magyar Távirati Iroda

 
Hír és háttér - KÜLFÖLD

Trump Kínában

Trump Kínában

Japán és Dél- Korea után harmadik ázsiai megállójához, Kínába érkezett ma Donald Trump. Az elnök látogat&a...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Nem biztos a katalán vezető kiadatása

Nem biztos a katalán vezető kiadatása

Megérkezett Brüsszelbe a hétvégén a madridi vizsgálóbíró által kiadott európai elfogatóparancs, így Carles...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Elég a háborúból!

Elég a háborúból!

Az emberiség nem tanult a múlt tragédiáiból, a világ ma is háborúban áll, és újabb, még nagyobb hábor&ua...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Paul Manafort és munkatársa nem vallotta magát bűnösnek

Paul Manafort és munkatársa nem vallotta magát bűnösnek

Paul Manafort, Donald Trump amerikai elnök választási kampányának volt menedzsere és munkatársa, Rick Gates sem vallotta magát bűnösnek ...

Oldal 9 / 409

Megjelent A Mi Otthonunk szeptemberi száma

amio 2018szept 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 404 vendég böngészi

bav logo kicsi banner