Ring Magazin

Csütörtök, 2019. Június 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

ÉLETMÓD

Életmód - ÉLETMÓD

Az Óperencián túl...

Az Óperencián túl...

Ausztriát mindenki ismeri. Bécs, Salzburg vagy éppen az alpesi osztrák síparadicsomok messze földön híres idegenforgalmi és üdülési célpontok, ahová szívesen jönnek a turisták a világ minden részéből. És aki járt már Felső-Ausztriában, az meggyőződhetett arról, hogy ez a vadregényes országrész is méltán érdemelne az előbbiekhez hasonló turisztikai figyelmet. Az ókori római birodalom egykori határvonalán (limeszén) elterülő vadregényes tájakat és az ékszerdobozokként „odarakott” lenyűgöző építményeket, városokat, falvakat a Duna ezüst szalagja köti össze. Mégis az a valóság, hogy például Schlögenről még a szomszédos országokban is alig hallottak… Pedig itt van a világ egyik legvarázslatosabb folyókanyarulata, igazi természeti csoda, ahol a Duna egyszer csak „gondol egyet”, és egy olyan tűkanyarral változtat irányt, amit csak ámulattal szemlélhet az ember.

Igazi paradicsom ez azok számára, akik szívesen motorcsónakoznak vagy kenuznak, az olajzöld hátú hegyek lábánál hömpölygő vízen, vagy a parton bringázva látogatják sorra e vidék látványosságait. Olyanokat, amilyen például az 1700 éves római fürdő, meg a korabeli erődítmény maradványai Oberranneban, ami valamikor a Római Birodalom egyik „végvára” volt, és amelyet ma igazán látványos módon mutatnak be a turistáknak. És hogy mennyire óvják sógoraink régészeti kincseiket, azt az is bizonyítja, a szóban forgó (a szabadban pusztulásnak indult) erődmaradványt, óriás-sportcsarnoknyi födémszerkezettel és oldalburkolattal „csomagolták be”, hogy megóvhassák az örökkévalóság számára.

 
Életmód - ÉLETMÓD

Ilyen a biztonságos nyári napozás!

Ilyen a biztonságos nyári napozás!

A napfénynek sokféle jótékony hatását ismerjük: javítja kedélyállapotunkat, vérnyomáscsökkentő, erősí...

Életmód - ÉLETMÓD

Tökéletes utazó gardrób - pályázat fiatal divattervezőknek

Tökéletes utazó gardrób - pályázat fiatal divattervezőknek

“Télből a nyárba” mottóval pályázat indul feltörekvő divattervezők számára a legnevesebb hazai iparművészeti szakiskol&aac...

Életmód - ÉLETMÓD

Gyermekorvosok egyesülete: fontos a D-vitamin pótlása

Gyermekorvosok egyesülete: fontos a D-vitamin pótlása

A D-vitamin pótlásának fontosságára hívta fel a figyelmet a Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az M1 aktuális cs...

Életmód - ÉLETMÓD

A Föld Órája

A Föld Órája


Közeleg a Föld Órája, melynek üzenete megújult: a kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek me...

Oldal 1 / 187

Megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma

amio 1906 cimlap 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 200 vendég böngészi

bav logo kicsi banner