Close

Jász alkotók tárlata Budapesten

„Én ide tartozom” mottóval nyílt kiállítás a Jász Alkotók Köre (JAK) művészeinek munkáiból a Kelenvölgyi Közösségi Házban, Újbudán.

A Jászságból elszármazott, vagy ma is a Jászágban élő művészek 84. közös tárlatán csaknem negyven kép látható, a legkülönfélébb technikákkal készült alkotások között fotografikák, tollrajzok és olajképek is szerepelnek. A legkülönfélébb témák jelennek meg a legkülönlegesebb stílusokban a képeken. Több alkotáson is felsejlik a Mátra kéklő vonulata, de a Jászság csodás felhői, vagy a letűnt tanyavilág is több művészt megihletett. A Jászságon túlra is kitekinthet a néző, mert a Tísza-part, Gyula vagy éppen a Velencei-tó hangulata is ott van a képeken.

A tárlat kiállítói: a Jászsági Civil Vándordíjjal kitüntetett, Pájer Antal-díjas JAK tagjai: Benke Judit, Bobák László, Budai Szilvia, Czókoly Nikoletta, Danczák István, Deli Julianna, D.Kovács Júlia, Elter Tibor, H.Bekes Viktória, Horváth Bence Tamás, Magyar Ari, Molnár János, Pásztorné Győr Mária, Radics Márta, Szabari Zoltán, Terjékiné Mozsár Magdolna, Törökné Rusvay Mária, Végert Ágnes, Vozáry Viktória.Meghívott vendégkiállító: Kovács Kinga.

A kiállítást rendezte: D. Kovács Júlia, a JAK elnöke. A tárlat megtekinthető: 2024.május 15-éig, a Kelenvölgyi Közösségi Ház nyitvatartási idejében. Cím: Budapest, XI. Kardhegy u. 2.

Szöveg és kép: Bognár Mária

Shares
scroll to top