Ring Magazin

Kedd, 2020. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Pásztázó Negyedik társunk még hiányzik

Negyedik társunk még hiányzik

E-mail Nyomtatás PDF

szivesen ok
Csehországba is átcsapott az élelmiszerbotrány
Szlovákia és Magyarország után Csehországnak is elege lett a megkülönböztetésből, hogy a multik az országba a gyengébb minőségű termékeket adják el – számol be a portfolio.hu. Csehország a többi régiós országgal együtt az Európai Uniónál próbál fellépni a kettős mérce ellen.

A Reuters beszámolója szerint néhány cseh fogyasztói csoport már régóta panaszkodik arra, hogy a nemzetközi kiskereskedelmi láncok silányabb minőségű élelmiszereket adnak el az országban.

A kezükben azonban nem volt semmilyen eszköz ezzel szemben, mivel ez a tevékenység legális az EU-ban, hiszen az étel csomagolásán minden összetevő megtalálható.

Marian Jurecka cseh agrárminiszter úgy fogalmazott: bizonyos termékek estében Európa szemétlerakata vagyunk.

szendvicskrem ok

vaj ok

A cseh agrártárca egy élelmiszerminőségről szóló tanulmányt rendelt meg, amely júniusban készül el. Ennek eredményét, más régiós országok megállapításaival együtt, arra használnák, hogy változzanak a szabályok az Európai Unióban. Ez a javaslatcsomag azonban nemcsak az élelmiszereket, hanem más termékeket is érintene, például a mosószereket.

Ha egy terméknek ugyanaz a gyártója, ugyanaz a csomagolása, vagyis első ránézésre ugyanaz, akkor a termék összetevői is ugyanazok legyenek – mondta a hírügynökségnek a miniszter, aki számára az egységes piac azt jelenti, hogy minden fogyasztó ugyanazt kapja a pénzéért.

Az egyik cseh egyetem még egy 2015-es tanulmányban több termék, így például instant kávé, margarin, joghurt és feldolgozott hús mintákat vizsgált. Az eredmények nem meglepő módon azt türközték, hogy a Csehországban kapható termékek más összetevőket tartalmaztak.

husok ok

kiallitas ok

Forrás: Portfolio.hu/Reuters 2017. február

Mentés


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 130 vendég böngészi

bav logo kicsi banner