Close

Éld át és örökítsd meg az „Ébredő erdő” pillanatait!

A természetben a legtöbb és legizgalmasabb dolog a tavaszi hónapokban történik. A Budakeszi Vadaspark fotópályázatán a résztvevők az ébredő erdő szépségét, különleges hangulatát és pillanatait mutathatják meg, ahogyan ők látják.

A dobogós helyezést elérő pályaművek alkotói értékes nyereményekben részesülnek. Tekintettel az érdeklődésre és az idei késői lombfakadásra, a Budakeszi Vadaspark meghosszabbította a beadás határidejét, így a két kategóriában és négy témakörben elkészült fotókat május 30-áig lehet beküldeni. Az eredményhirdetés június 14-én lesz, a nyertes képekből pedig virtuális kiállítás nyílik a Vadaspark közösségi oldalánA tavasz az erdei élet leglátványosabb és legizgalmasabb időszakai közé tartozik – a fotópályázat célja ennek megmutatása egy-egy különleges pillanatban, egyéni, kreatív látásmóddal. A pályázaton mindenki részt vehet, aki szeretné megosztani másokkal is áprilisban és májusban, hazánkban, vagy akár külföldön megélt erdei élményeit. A pályázók erdei fák, növények, vadon, vadaskertben, vadasparkban vagy állatkertben élő, városlakó és háztáji állatok fényképével is indulhatnak, a lényeg az, hogy a fő téma, az Ébredő erdő minden esetben központi szerepet kapjon.
Két kategóriában, négy témakörben lehet pályázni
A fotók digitális fényképezőgéppel, mobiltelefonnal, vagy analóg fényképezőgéppel készülhetnek, de csak e-mailen küldhetők be.
Az ifjúsági kategóriában a 14 és 18 év közötti korosztály, míg a felnőtt kategóriában a 19 éves kor felettiek nevezhetnek makró, állat és növény témakörben.


A fotópályázat különleges kategóriája a Csendvadászat, amely nem csak attól egyedi, hogy korosztályi megkötés nélkül, bárki nevezhet, hanem attól is, hogy itt a téma a mindig zsibongó, vibráló erdőben a csend.
Az elkészült és beküldött alkotások felkerülnek a Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalára, ahol a Vadaspark közönségszavazást is hirdet.
A fotópályázat díjazottjait értékes nyeremények várják
A Vadaspark kezdeményezéséhez sok támogató csatlakozott, ezért a dobogós helyezést elérők, a különdíj és a közönségszavazás nyertesei a korábbiaknál több nyereménnyel gazdagodhatnak: többek között két személyre szóló hétvégével a Rotter Lajos Turistaházban, páros belépőjeggyel a Szépművészeti Múzeumba, vagy a Budakeszi Vadasparkba szóló családi belépővel. A további nyereményekről bővebb információk a Budakeszi Vadaspark oldalán olvashatók.
A nyertes fotókból készült virtuális kiállítást nézhet majd a közönség a Budakeszi Vadaspark Facebook oldalán.
A fényképek kizárólag a pályázat időtartama alatt készülhetnek (2021. április 19-május 30.).
A fotókkal kapcsolatban helyszínmegkötés nincs, azok bárhol Magyarországon vagy külföldön is készülhetnek.
A fotók kizárólag JPG/JPEG formátumban, e-mailben küldhetők be.
Pályázónként 2 db fénykép beküldésére van lehetőség.
Nevezési díj: 3 500 Ft
Beküldési határidő: 2021. május 30.
Közönségdíj szavazás a Facebook-on: 2021. június 1 – június 13.
Eredményhirdetés: 2021. június 14.
A pályázatokat a jatek@bkvp.hu e-mail címre lehet elküldeni a felhívásban megadott formátumban a kategória, a témakör, és az alkotó nevének megjelölésével. A beküldhető kép mérete maximum 2MB lehet.
További információk a Budakeszi Vadaspark weboldalán és Facebook-oldalán olvashatók:
https://budakeszivadaspark.hu/hirek/budakeszi-vadaspark-fotopalyazat
https://www.facebook.com/budakeszivadaspark/photos/a.194674460566470/4199879716712571
Forrás: Budakeszi Vadaspark

Shares
scroll to top