Close

Elkészült az Üvegtigris 3 zenéje

Három héttel a bemutató előtt elkészült az Üvegtigris 3 zenéje, melyet Hrutka Róbert írt. A korábbi két részhez képest sokkal modernebb, a Tarantino filmek zenéit idéző hangzásvilággal találkozhat majd a közönség a december 16-án a mozikba kerülő filmben. A vége főcímdalt – melynek szövegét Sztevanovity Dusán írta – Hrutka Róbert énekli.

Ahogy az Üvegtigris 3 kilép a megelőző részek helyszíneiből, s a hat jómadár – Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre – Budapest felé veszik az irányt, s ahogy a film színészgárdája is bővül Kamarás Ivánnal, Szabó Erikával és Ruttkay Laurával, úgy a film zenei világa is sokat változik a megelőző részekéhez képest. Sokkal több muzsika és modernebb hangzásvilág jellemzi majd a harmadik részt. A Tarantino filmek zenei világának megidézésében a torziós gitár mellett nagy szerepet kap majd a tárogató, a doromb, a klarinét és a vonós hangszerek. A film egyik betétdalát egy friss zenei formáció, a hazai és nemzetközi rockszínpadok meghódítására törekvő Pyrogens zenekar jegyzi.
 
 
 
 
Az Üvegtigris 3 sokkal akciódúsabb, mint a trilógia első két tagja, a dinamikus jelenetek felpörgetésében is sok múlik majd a zenén. ,,Hetek óta gőzerővel dolgozunk, meglehetősen feszített tempóban”. Rudolf Péter a múlt héten választotta ki a vége főcímhez írt négy dal közül, végül melyik zárja majd a filmet. A hétvégén felénekeltem a nótát – melynek szövegét Sztevanovity Dusán írta -, ma pedig a teljes zene rákerül a filmre.” – nyilatkozta Hrutka Róbert. ,,Az eleje főcím  Goran Bregovic szellemiségében készült, a betétzenékben igyekeztem erős karaktert adni a motívumoknak, mert úgy gondoltam, a szereplők is igen erős személyiséggel rendelkeznek, de a vége főcímről nem árulok el semmit, hadd legyen meglepetés!” – folytatta az Üvegtigris 3 zeneszerzője.
 
 
 
Hrutka Róbert ötévesen kapta meg első hangszerét, egy szájharmonikát. Hatévesen zongorázni, kilencévesen klasszikus gitározni és énekelni tanult. 1989-től napjainkig több mint 200 nagylemezen gitározott és énekelt. Zenekaraival számos itthoni és külföldi fesztiválon és rendezvényen vett részt, továbbá több száz reklámfilm és számos játékfilm zenéjének megírására kérték eddig fel.
 
Az Üvegtigris 3-at december 16-ától láthatja majd a közönség a Szuez Film forgalmazásában. A film 40 kópiával indul, melyek között lesznek angol feliratosak, illetve –  a siket nézőkre gondolva –   magyar feliratosak is.

Hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top