Close

Óriási sikerrel zárult a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

 

A szervezők ma kiadott sajtóközleménye szerint a 2010. augusztus 13-20. között megrendezett  első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál több mint 13 000 látogatót vonzott.
Bolyki György fesztiváligazgató elmondta: a rendezvénynek kirobbanó sikere volt, hiszen hiánypótló szerepet töltött be mind a régióban, mind a hazai fesztiválok között. A világszínvonalú klasszikus zenei koncertek zsúfolt nézőterek előtt zajlottak, és   a helyi közönséghez  18-19-20-án – a Bartók Rádió jóvoltából –  további mintegy 20 millió hallgató csatlakozott Európa több tucat országában. Számos  kritikus szerint az új rendezvény a legmagasabb színvonalú hazai klasszikus zenei fesztiválként mutatkozott be.

      Az igazgató bízik abban, hogy a szervezés gyermekbetegségeit jövőre kinövik, így a 2011-es fesztivál reményeik szerint már hibátlanul zajlik majd.
     Kokas Katalin, művészeti vezető a jövő évi programról elárulta,  hogy felkérték már – többek  között – Perényi Miklóst, Kocsis Zoltánt és Frankl Pétert, akik el is fogadták a meghívást. Folynak a tárgyalások  – mások mellett – Yo-Yo Ma-val és Emmanuel Pahud-del is, akik remélhetőleg szintén pozitív választ adnak. A művészi koncepció, csakúgy, mint az idén, az élvezetes előadásokra épül, amelyekre biztosíték a Kokas Katalin – Kelemen Barnabás házaspár egész világra kiterjedő ismeretségi köréből származó fiatal tehetségek felsorakoztatása.
     A fesztivál társprogramjain – a hat ősbemutatón, Kulka János koncertjein és a Jam Session Találkozón – több mint 3000 érdeklődő vett részt az egy hét leforgása alatt. Akik Charlie-val, Somló Tamással és Falusi Mariannal énekeltek együtt,  életre szóló élményt szerezhettek.

 

Kép: Lantai József

Lásd még: Már nem ,,csak” a festők városa

Elvarázsolt fesztivál

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top