Close

Zürich még mindig a legdrágább város Európában

Egy jelentés szerint Zürich megőrizte a kétes megtiszteltetést, amely szerint a legdrágább város Európában. A felmérést az Economist Intelligence Unit (EIU) készítette.

A kutatásnak, amelyet március 21-én tettek közzé az a célja, hogy segítségével a vállatok ki tudják számolni a külföldön élők és az üzleti utazók számára a programcsomagokat, összehasonlítva 400-nál több egyéni árat 160 terméken és szolgáltatáson keresztül beleértve az élelmiszert, italt, ruházatot, a bérleti díjakat, a közlekedést, a közüzemi számlákat és kikapcsolódás költségeit.
Az ez évi felmérés Szingapúrt helyezte az első helyre a negyedik egymást követő évben Hong Konggal szorosan a közelében.
Az egyetlen nem ázsiai város a top 5-ben Zürich, amelyet a harmadik legdrágább helynek tartanak a világon és legdrágábbnak tekintenek Európában.
És honfitársa Genf sincs messze mögötte, hetedik közösen a francia fővárossal Párizzsal együtt, közösen másodikká téve őket Európában.
Elhelyezve, megosztva kilencedikként Koppenhága az egyetlen másik európai nagyváros a top 10-ben, miközben New York az egyetlen észak-amerikai nagyváros, noha két helyet esett a kilencedikre a dollár gyengülése miatt – közölte az EIU.
A két svájci város bekerülése nem okozott meglepetést, mivel rendszeresen előkelő helyen szerepelnek a megélhetési költségeket kutató felmérésekben.
Kielemezve az ez évi eredményeket, az EIU rámutatott, hogy a viszonylagos megélhetési költségek a két városban kissé estek idén, azonban maradtak „bebetonozva” az első tíz között.
A svájci városok a legdrágább helyek a világon a pihenéshez és a szórakozáshoz, megjegyezve, hogy „ha a saját célra fordított nagyobb prémium kiadásra reflektálunk”.
Az amerikai dollárra alapozott és emiatt az árfolyam-ingadozásoknak kitett mérés azt találta, hogy a kenyér és a benzin ára csökkent Zürichben összehasonlítva az előző évvel, mialatt a cigaretta ára felszökött.
Míg Zürich drága lehet, ezt kompenzálja azzal, hogy magas életminőséget kínál, amit más kutatások is elismernek.
Március közepén a Mercer befektető cég felmérése ismét a második legjobb helynek sorolta Zürichet a külföldön élők számára, Genfet a nyolcadik helyre helyezte.
A magas megélhetési költségeket egyensúlyozzák a magasabb keresetek, a jó egészségügyi rendszer, a minőségi közlekedési kapcsolatok és a biztonságos környezet.

A legdrágább városok a világban

1. Szingapúr

2. Hong Kong

3. Zürich

4. Tokió

5. Oszaka

6. Szöul

7. Genf

7. Párizs

9. New York

9. Koppenhága

 

https://www.thelocal.ch/20170321/survey-zurich-still-most-expensive-city-in-europe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top