Ring Magazin

Hétfô, 2019. Jûlius 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Országjáró ORSZÁGJÁRÓ Idén is Muzsikál az erdő

Idén is Muzsikál az erdő

E-mail Nyomtatás PDF

Június 30-án indul és július 8-ig tart a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 15. jubileumi évada. A programsorozat ez idő alatt a Mátra erdőségeiben 9 helyszínen zajlik - a Mátra lábától Kékestetőig. Nyitónapja a felvidéki Füleken lesz. További helyszínei: Tar, Szentkút, Mátraalmás, Szurdokpüspöki, Abasár, Kékestető, Gyöngyöspata és Gyöngyöstarján.


A határon átívelő rendezvénysorozat fő célja az erdő, a zene és a művészetek erejével a környezettudatos életvitel, a fenntarthatóság irányába mozdítani a résztvevőket. A programokon az erdei gondolatok, a környezettudatosság, a zene lélekemelő élménye kerül előtérbe. Erdei kirándulások kapcsolódnak össze klasszikus és népzenei koncertekkel. Az egész család számára kínált programsorozat szórakoztató jellegű, mégis igényes, valódi értékeket közvetít, erősít – mondta el Szabó Lajos, az esemény főszervezője az Erkel Ferenc Színházban tartott sajtótájékoztatón, amelyen Szokolay Dongó Balázs dudaszólójában is gyönyörködhettünk.


A programok között klasszikus és népzenei koncertek a lombkorona árnyékában, szakvezetéses erdei séták, erdei sportrendezvények, kézműves gyermekprogramok, helyi termelők bemutatkozása, tudományos ismeretterjesztő előadások és természethez kötődő képzőművészeti kiállítások is szerepelnek.
A jubileumi év alkalmából meglepetésekkel, ünnepi pillanatokkal készülnek. Mátraalmáson újraavatják a „Muzsikál az erdő” emlékfát, melyet az egyik téli vihar kidöntött, megrongált. Gyöngyöstarján – Sósiréten felavatják Józsa Judit, kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagjának Összetartás plakettjét. Zeneszerzői pályázatot hirdettek meg a Vox Mirabilis Kamarakórussal közösen kórusmű megírására, a győztes alkotás ősbemutatójára a rendezvényen kerül sor.
A programfolyamban 690 fellépő művész vesz részt, a rendezvény visszatérő vendége Szokolay Dongó Balázs, aki az abasári erdei koncerten saját népdal-feldolgozásai mellett Bartók- és Kodály-átiratokat játszik.


Az őszi „Muzsikál az erdő” szeptember utolsó hétvégéjén, szeptember 28-30-án a Körösök völgyében, Gyula térségében lesz. Egy napja pedig a Partiumba látogat.
A Príma díjas, Nódrádikum díjas Muzsikál az erdő rendezvénysorozat valamennyi programja ingyenes! Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót. Várják a családokat is, hiszen minden korosztály talál igényes testi-lelki feltöltődést nyújtó szabadidős tevékenységet.
Részletes program és egyéb információ a www.muzsikalazerdo.hu oldalon érhető el.
Bognár Mária

 

 


(7 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 196 vendég böngészi

bav logo kicsi banner