Close

Advent a „Muzsikál az erdő”-vel


A „Muzsikál az erdő” 2021. december 12-én Mátraverebély–Szentkúton, a Nemzeti Kegyhelyen egész napos adventi programokkal várja az érdeklődőket.

Az Advent a „Muzsikál az erdő”-vel rendezvényen az egészséges életmód, a környezettudatosság jegyében több szakvezetéses túrára és újdonságként a programsorozatban túraversenyre kerül sor. Prakfalvi Péter, a Novohrad-Nógrád Geopark Príma díjas geológusa, aki a környék kutatója, ismerője, a Szent-László Hasadékba vezet túrát. Szabó Lajos Príma díjas erdőmérnök, a „Muzsikál az erdő” főszervezője szakvezetéses erdei élménysétára várja az érdeklődőket. Babus Andrea tudáspróbákkal tűzdelt túraversenyre hívja a 4-6 fős csapatokat, családokat, iskolásokat. A túraverseny útvonalán állomások találhatóak, ahol a természettel, a fenntarthatósággal, helytörténettel kapcsolatos feladatok megoldására bíztatják a túraversenyzőket.
A kicsiket és a nagyokat a Batyuszínház kedves ünnepváró meséje, az „Ezüsterdő lakói” varázsolja el. Adventi barkácsolás, kézműves foglalkozások, madáretető és madárodú készítés, adventi helyi termékek vására, a „Muzsikál az erdő” idei Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása is a program része. A helyszínen az esemény emlékére elültetünk egy fát, a jövőbe vetett hit jelképeként.
A Szentkúti Nagyboldogasszony-templom ad otthont a Dohnányi Kamarazenekar klasszikus zenei ünnepi hangversenyének, melyen vezényel Werner Gábor karmester, verset mond Vasvári Csaba színművész. A jelenlévőket köszönti Orosz Lóránt OFM, a kegyhely igazgatója.


Advent harmadik vasárnapján a templomban hallgatható meg a Misztrál együttes és Sudár Annamária közös adventi műsora „A Várakozás Zsoltára” címmel. A Jékely Zoltán egyik versének címét viselő összeállításban szépirodalmi részletek, megzenésített versek és népdalfeldolgozások segítségével a mindannyiunk életében közös hétköznapi értelemben vett várakozásról és az adventi időszak befelé forduló figyelméről, a hűvösödő, színeit és fényét vesztő napok csendjében megszülető reményről szeretnének beszélni.
Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a „Muzsikál az erdő”-re!
A rendezvény az aktuális járványügyi intézkedések betartásával valósul meg.
Részletes információ, a programok a www.muzsikalazerdo.hu oldalon található
„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!
Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Shares
scroll to top