Close

Téli feltöltődés a „Muzsikál az erdő”-vel

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2022. február 12-én Parádfürdőn egész napos programokkal indítja a 19. évadát. A téli időjárás nem akadályozhatja, hogy testi-lelki feltöltődésben legyen részünk, élvezzük a klasszikus zenét, az erdei sétákat, sporteseményeket, a hamisítatlan „muzsikál az erdő”-s élményt.

A Téli feltöltődés a „Muzsikál az erdő”-vel rendezvényen az egészséges életmód, a környezettudatosság jegyében együtt mozoghatunk a szabadban, hiszen szakvezetéses sétákra, tájékozódási túraversenyre, akadályversenyre kerül sor. Somay Gergely erdőmérnök az Ilona völgybe vezet túrát, Szabó Lajos Príma díjas erdőmérnök erdei élménysétával várja az érdeklődőket. Mozgásban nem lesz hiány, hiszen a Palóc Roham Egyesület akadálypályát épít, a Gyöngyösi Tájfutóklub téli túraversenyt tart a sportolni vágyóknak, ahol a résztvevők nyereményekben is részesülnek.
Fabók Mancsi Bábszínháza várja a kicsiket és a nagyokat, hiszen a mese feltölti a gyermekek és a felnőttek lelkét egyaránt. A „Muzsikál az erdő” kézműves műhelyében gyógynövényekből kencék, textilekből apró játékok, természetes anyagokból farsangi díszek készülnek. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület környezettudatosságra nevelő játékokkal érkezik. Az Országos Erdészeti Egyesület mátrafüredi tagjai madárodút készítenek a résztvevőkkel. A program elmaradhatatlan része a helyi termékek vására és a „Muzsikál az erdő” Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása is.
A Freskó Étterem nagyterme ad otthont az Egri Szimfonikus Zenekar klasszikus zenei hangversenyének, ahol Szabó Sipos Máté karmester vezényel. A patinás terem, melynek falait Haranghy Jenő debreceni festő táblaképei díszítik, a klasszikus zenével együtt különleges múltszázadi hangulatba repíti a jelenlévőket.

Talamba Ütőegyüttes – fotó Matúz Viktória

A parádfürdői óriásplatánok és tölgyek alatt egy igazi világzenei csemegére készülünk, hiszen a Talamba Ütőegyüttes és a Cimbaliband koncertje adja a délután csúcspontját. A programban a két együttes közös „ütős” produkcióval is elkápráztatja a jelenlévőket. A hangulat tüzesnek ígérkezik, de hogy mindenki jól érezze magát, a forró tea és a forralt bor mellett se feledkezzenek meg arról, hogy „nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés”! Öltözzenek rétegesen, az időjárásnak megfelelően!
A jelenlegi járvány sújtotta helyzetben testi-lelki egyensúlyunk megőrzésére, a közösségi élet újraindítására nagyobb szükségünk van, mit eddig bármikor. Erre kiváló lehetőséget kínál a „Muzsikál az erdő”! Hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára! A koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember része a természetnek, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat. Forduljunk a fenntartható életmód felé az erdő és a zene segítségével!
Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a „Muzsikál az erdő”-re!
A rendezvény az aktuális járványügyi intézkedések betartásával valósul meg.
Részletes információ, a programok a www.muzsikalazerdo.hu-n.
A program az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!
Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Shares
scroll to top