Ring Magazin

Kedd, 2020. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra Színház A magyar nyelv napja - Vers a bajnoktól a Nemzeti Színházban

A magyar nyelv napja - Vers a bajnoktól a Nemzeti Színházban

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest - Vers a bajnoktól címmel tíz olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló mondja el kedvenc versét a magyar nyelv napja alkalmából rendezett esten csütörtökön a Nemzeti Színházban.
A november 13-i  est, illetve  a versmondásokat rögzítő DVD bevételét az ormánsági szegény-sorsú gyerekeknek ajánlják fel. A műsor kitalálója Buncsek Zoltán bokszedző, a Sport Szava Alapítvány képviselője. A magyar költészet klasszikusait a Kaszás Attila Teremben megidéző program műsorvezetője Mohay Bence lesz - olvasható a Nemzeti Színház kommunikációs osztályának MTI-hez eljuttatott közleményében.
A fellépők között van Bóta Kinga kajakozó, Kovács Antal cselgáncsozó, Bácsi Péter birkózó, Szávay Ágnes teniszező, Cseh László úszó, Balzsay Károly ökölvívó, Vári Attila vízilabdázó, Monspart Sarolta tájfutó, Vajda Attila kajakozó és Mezei Gergő szervátültetett atléta.
Az eseményen többek között részlet hangzik el Weöres Sándor A teljesség felé című kötetéből, továbbá előadják Radnóti Miklós Nem tudhatom című költeményét és József Attila Kész a leltár, valamint Gyermekké tettél című versét.
A közönség hallhatja Vörösmarty Mihály Petike című művét és Ady Endre Új Vizeken járok, valamint Őrizem a szemed című versét. Karinthy Frigyes Együgyű lexikonjából a sportról szóló részlet hangzik el az esten.
 
A Magyar Országgyűlés 2011. szeptember 26-án fogadta el azt a határozatot, amelynek értelmében november 13-át a magyar nyelv napjává nyilvánították annak emlékére, hogy 1844-ben V. Ferdinánd magyar király ezen a napon szentesítette a magyar nyelvet hivatalossá tevő törvényt.


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 41 vendég böngészi

bav logo kicsi banner