Close

Ezeregy éjszaka – musical a Pesti Magyar Színházban

Nagy sikerrel mutatták be Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István EZEREGY ÉJSZAKA című world musicaljét a Hevesi téri teátrumban. Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről, gyarlóságról is.

Az izgalmas world musical kezdetén Sahriár király szerelmi bánatban szenved, de elé vezetik Seherezádét, a rabnőt, aki – hogy életét mentse és a királyt felvidítsa – mesélni kezd. Meséiben megelevenedik a varázslatos kelet világa, különleges hőseivel, vicces vagy épp félelmetes figuráival; királyfival, hercegnővel, tolvajjal és gonosz varázslóval, no és persze mindannyiunk kedvencével, a nagydumás Dzsinnel. Ebben az egzotikus és szórakoztató kalandtörténetben egymást követik a váratlan fordulatok, miközben olyan dalok csendülnek fel, amelyek valószínűleg a következő évek nagy slágerei lesznek Magyarországon.

All-focus

Lenyűgöző látványvilággal elevenedik meg a nézők előtt az arab, perzsa, indiai és kínai kultúra, melyet a jelmezek, a díszlet és az animáció által keltett hatás tesz feledhetetlenné. A Juronics Tamás rendezte előadásban többek között olyan nagy színészek keltik életre a karaktereket, mint Barsi Márton (Sahriár király), Ember Márk (Dzsáfár), Horváth Sisa Anna (Seherezádé), Fillár István (Öreg szultán), Jenes Kitti (Jázmin), Pásztor Ádám (Harún), Pavletits Béla (Dzsinn), Kusnyér Anna (Ali(da))….

Shares
scroll to top