Ring Magazin

Szerda, 2019. Január 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Szolgáltatás Budapesti fürdők

Budapesti fürdők

E-mail Nyomtatás PDF
Kiemelkedő évet zártak 2014-ben a budapesti fürdők. A tizenkét fürdőegység mintegy 3,5 millió vendéget fogadott, 6,5 százalékkal többet, mint 2013-ban.
Míg a beutalóval érkező vendégek száma 2,7%-kal, addig a készpénzzel fizetők száma 7,2%-kal növekedett. A Társaság éves árbevétele meghaladta a 8,5 milliárd forintot. A fürdők különösen nagy forgalmat bonyolítottak a Sziget Fesztivál ideje alatt, valamint év végén, az ünnepi időszakban.
A gyógyfürdők közül kiemelkedő forgalmat ért el a Széchenyi Gyógyfürdő, mely újabb világhírt szerzett magának, hiszen a National Geographic tudományos magazin fotópályázatán az első helyen végzett a világhírű helyről készült fénykép. Európa legnagyobb fedett fürdőkomplexuma több mint 1,3 millió vendéget fogadott 2014-ben,  6%-kal többet, mint 2013-ban. A második leglátogatottabb fürdőnk, a Szt. Gellért Gyógyfürdő éves szinten több mint 13 %-os látogatószám növekedést könyvelhetett el.
2014-ben a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jelentős beruházásokat hajtott végre. A Rudas fürdő új wellness részlegének és szauna világának kialakítása – mellyel elnyerte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. „Év vagyonkezelője” díját -, továbbá a Dandár fürdő új kültéri medencéjének és szauna világának megépítése jelentősen növelte a fürdők év végi forgalmát. A Rudas fürdő decemberi látogatószáma közel 40%-kal, a Dandár fürdő  decemberi vendégforgalma pedig közel 74 %-kal emelkedett 2013-hoz képest.
Bár a nyári időjárás a strandszezonnak nem kedvezett, a társaság júniusban lebonyolított óriáscsúszdás gerilla akcióját a 10 legjobb kreatív megoldás közé választotta a Kreatív szaklap, valamint a Lollipop kreatív verseny bronz oklevelét is elnyerte a gerilla marketing kategóriában.
A 2015-ös év számos újdonságot tartogat a vendégek számára, így többek között a Zsigmondy Kártyával rendelkező vendégek az eddigi három óra helyett 2015. január 1-től négy órán keresztül vehetik igénybe 50% kedvezménnyel a Széchenyi és Gellért fürdők szolgáltatásait. Előbbi fürdők kivételével immáron az összes állandó fürdő kínál kedvezményes jegyet a nyugdíjas vendégek részére.
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. stratégiai céljának tekinti a fürdők, strandok folyamatos fejlesztését, bővítését, a strandok teljes évben történő igénybe vételének biztosítását, illetve új, a keresleti trendeknek megfelelő szolgáltatások bevezetését. A 2015. évi fejlesztési tervekben számos fürdő műszaki fejlesztése, illetve bővítése szerepel. Márciusban megkezdődik a Széchenyi Fürdő gépészeti rekonstrukciója, szeptemberben indul a Dagály Strandfürdő bővítése, valamint a Palatinus és Paskál Strandfürdő téliesítése.

(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 264 vendég böngészi

bav logo kicsi banner