Ring Magazin

Péntek, 2019. Február 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Egészség Ebola - Belföldi egészségügyi akciócsoportot állít fel a Pentagon

Ebola - Belföldi egészségügyi akciócsoportot állít fel a Pentagon

E-mail Nyomtatás PDF
Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
Washington, 2014. október 19., vasárnap (MTI) - A Pentagon egy 30 fős, gyorsan bevethető egészségügyi akciócsoportot hoz létre, amely képes lesz 72 órán belül az Egyesült Államok bármely pontján kezelésbe venni ebolás betegeket - közölte vasárnap John Kirby ellentengernagy, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A novemberben felálló egység öt orvosból 20, ápolóból és kiképzőkből áll majd. A gyorsreagálású egység feladata a polgári egészségügyi személyzet kisegítése lesz. Az egység külföldön nem vesz majd részt az ebola elleni küzdelemben, így Nyugat-Afrikában sem, ahová 3900 amerikai katonát vezényelnek a járvány elleni küzdelemre.
Az ebolás betegeket ápoló amerikai egészségügyi szakemberek védőruhája az új előírások értelmében ezentúl nem hagyhat fedetlenül semmilyen bőrfelületet. Ezt vasárnap Anthony Fauci, az allergiával és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet vezetője jelentette be, aki erről négy jelentős amerikai televíziós csatornának is nyilatkozott.
Az Egyesült Államokban a védőruha tekintetében eddig az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) előírásai voltak mérvadóak. 
Vasárnap éjfélkor lejár a Dallasban október 8-án elhunyt ebolás beteg, Thomas Eric Duncan menyasszonya, Louise Troh karanténja. A kór lappangási ideje 21 nap, a nőt annak lejártáig tartják megfigyelés alatt.MTI 

(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 142 vendég böngészi

bav logo kicsi banner