Close

Új repülőjárat Moszkva és Hévíz között

Új, 126 férőhelyes repülőjárat indul júliustól Moszkva és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport között. Kezdetben 18 járatot terveznek – jelentette be Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az Utazás 2016 kiállításon tartott sajtótájékoztatón.

A járatnyitás a becslések szerint legkevesebb 15 ezer új orosz vendégéjszakát hozhat Hévízen és térségében. Az új, menetrend szerinti járatot az UTAir orosz légitársaság indítja, a gépek 2016. július 10. és november 6. között heti rendszerességgel szállítják majd a vendégeket Hévízre.
Jóllehet 2015-ben a Balaton régió turizmusa összességében növekedett, és Hévízen meghaladta tavaly az egymilliót a vendégéjszakák száma, a jellemzően jól költő orosz turisták számának és arányának csökkenése hátrányosan érinti a térség szolgáltatóit.
Tavaly 46 országból összesen 195 ezer vendég látogatott Hévízre, ebből több mint 103 ezer belföldi turista volt. Őket követik a vendégek számát tekintve az osztrákok és a németek, az oroszok a negyedik helyen állnak. Az orosz turisták száma az orosz-ukrán válság kitörése óta számottevően csökkent egész Európában, így Magyarországon is. A tendencia hatására a hévízi vendégkör összetétele is változóban van.
Az orosz beutazó forgalom élénkítése érdekében az MT Zrt. a Hévíz TDM Egyesülettel, az önkormányzattal, hévízi szállodákkal, valamint az orosz piacban érdekelt utazási irodákkal együttműködésben már tavaly szeptemberben forgalomélénkítő kampányt indított Moszkvában, melynek 28 millió forintos kezdő összegét további 20 millió forinttal egészítették ki.
Papp Gábor, Hévíz város polgármestere elmondta, a város színes, nemzetközi vendégkör kialakításán dolgozik, ami elsősorban az egészségturisztikai szolgáltatásokra épül. Ennek fontos része az orosz gyógyvendég, aki jellemzően többhetes fürdőkúrára érkezik a városba. 2010 és 2014 között 181 százalékkal bővült az orosz vendégéjszakák száma Magyarországon. Oroszország az MT Zrt. 2015-2017-es marketingstratégiájában a stratégiai jelentőségű piacok között szerepel.
Az Európai Turisztikai Bizottság jelentése szerint 2015 és 2020 között a kelet-közép-európai régióba irányuló orosz kiutazások számának évente átlagosan 4,3 százalékos növekedése várható, így Oroszország várhatóan továbbra is hazánk egyik legfontosabb küldőpiaca marad.

MT Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top