Close

Újabb kárpótlások, emlékművek, bocsánatkérések

Zajlik a Magyar Holokauszt Emlékév, és ennek megfelelően az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága javaslata alapján Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár döntött a hozzá kapcsolódó Civil Alap – 2014 pályázat nyerteseiről. Az 1,8 milliárd forintból vaskos összeget kapott az ATV, a zsidó gárda, a Tom Lantos Intézet, a Hetek, a Lánchíd Rádió, sőt még Suchman Tamás volt MSZP-s politikus is kap pénzt, akinek hivatali ideje alatt (privatizációért felelős államtitkár volt a Horn-kormányban) szétlopták a nemzeti vagyon jelentős részét. Eltűnt a vagyon is, az ára is…


Rendhagyó osztályfőnöki órák is lesznek 3,5 millió forintért.

A Józsefvárosi pályaudvaron épülő Sorsok Háza az előzetes becslések szerint hatmilliárd forintba kerül. A projekt egyik közreműködője és felelőse Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Tevékenységéről Karsai László történész nyilatkozata: „Vagy amikor történészek kérik, hogy Schmidt Mária, a holokauszt tagadásáról és relativizálásáról hírhedett történésznő legyen a józsefvárosi projekt vezetője, akitől azt elvárni, hogy majd érdemben szembenéző, komoly, önvizsgáló oktatási projektet fog letenni az asztalra, ez körülbelül olyan, mint hogyha egy nyilvánosház vezetőnőjétől kérnénk erkölcsi útmutatásokat.” A Fidesz nőtagozata bocsánatkérésre szólította fel a történészt.

Mosonmagyaróváron, az 1956-os gyalázatos sortűz városában holokauszt emlékmű és emlékpark lesz. „A közös emlékezés és a megbékélés fontosságát hangsúlyozták a résztvevők a holokauszt hetvenedik évfordulójára Mosonmagyaróváron tervezett emlékparkról tartott tegnapi sajtótájékoztatón. A park és emlékmű megvalósításához pályázaton nyert pénzt a helyi zsidó hitközség, a költségek másik felét pedig közadakozásból kívánják előteremteni.” – írja a kisalfold.hu.

Mindezeken túl immár az ENSZ-ben is bocsánatot kért Magyarország ENSZ nagykövete a magyar holokauszt miatt. Ez az elnevezés eléggé kétértelmű, már nem zsidó holokausztot említ, hanem magyar holokausztot. Az elnevezés magyar holokausztként is rendben van, mert mint tudjuk, magyar holokausztból aztán bőven kijutott az országnak, elég csak Trianonra utalni, ahol elrabolták a területünk kétharmadát.

Romániában Antonescu, Csehszlovákiában Tiso plébános országhatárokon belül oldotta meg a zsidó-kérdést, őket soha nem vegzálják se kártérítésért, se bocsánatkérésért. Annyit viszont el kell róluk mondani, hogy nem természetes halállal haltak meg.
Nem kell Ausztriának sem bocsánatot kérnie, pedig az 1939-es Anshlusz után ott is történt ez is, meg az is.

A németek se kerülnek most már szóba a holokauszttal kapcsolatban, egyedül a jelenleg élő magyar társadalom a felelős mindenért. Az a társadalom, amely a 70 évvel ezelőtti történések idején még nem is élt, esetleg pólyás baba volt. Kollektív felelősök lettünk, mint az 1945 után Csehszlovákiában élő magyarok, akiket a Benes-dekrétumok alapján lefasisztáztak, és kitelepítettek a szülőföldjükről.

Annyi bocsánatkérésen, annyi kifizetésen vagyunk már túl, amibe anyagilag is, erkölcsileg is belerokkanunk.

 

forrás: anticionista.blogspot.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top