Close

New Times Racing : Újabb dobogós helyezések és pontszerzés Kakucson

A mögöttünk hagyott hétvégén a New Times Racing három versenyzővel, három kategóriában is képviseltette magát az Utánpótlás Bajnokság kakucsi hétvégéjén.

Elsőként Kecskés Bence gurult pályára a forduló alkalmával, aki szombaton, a Supermoto bajnokság Open kategóriájában vitézkedett. A napot egy szabadedzéssel kezdte a mezőny, majd két időmérő edzés és két verseny várt az indulókra. A hőség miatt, az első mért edzést követően Bence motorján gumicserét eszközöltek a jobb tapadás reményében. Ez a lépés meghozta a várt eredményeket. Ugyan az első verseny rajtjánál kicsit megtorpant, így ketten is megelőzték, később  viszont visszaállt az élre. Majd ebben a pozícióban látta meg a kockás zászlót. A második futamon már úgy kapta el a rajtot, ahogy az a nagy könyvben meg volt írva, kisebb csatározások után pedig az élre is tudott állni. A megfontolt és szépen felépített motorozásnak köszönhetően tetemes fölénnyel elsőként ért célba.

Ádám Róbert szombaton még Bencének szurkolt, vasárnap pedig a felnőtt Pitbike sorozatban mérettette meg magát. Annak ellenére, hogy a nap elején még edzésként fogta fel a fordulót, az időmérő edzések alkalmával hamar kiderült, hogy igen kiélezett futamokra számíthat. A mért idők alapján ugyanis fél másodpercen belül motorozott a mezőny…

Az első verseny dinamikáját egy bukás miatti piros zászló törte meg… A második futamon az élboly majdnem a leintésig egyben tudott maradni, az utolsó körök lekörözései viszont megtörték a verseny ritmusát. Robit a második helyen intették le, szóval összességében elégedett a hétvégén szerzett 22 ponttal. Ez az eredmény bizakodással tölti el az NTR versenyzőjét, mert lóerő és köbcenti hátrányban is ott tudott maradni az élen és csatázott a dobogós helyezésekért.

Végül, de nem utolsó sorban Ochtinszki ’Okta’ László a CBR 125 mezőnyében képviselte csapatát. Okta megfontoltan motorozott, egészen az első futam utolsó köréig, ahol a verseny hevében és a pozíció javítás reményében a célegyenes végén belekezdett egy kockázatos dupla előzésbe, ami nem zárult jól. Szerencsére a motor csak kicsit tört és neki sem lett fizikai sérülése, a lelke annál nagyobb „pofont” kapott. Míg a versenyzőtársak versenyképes állapotba hozták a motort ( ezúton is szeretné megköszönni ezt nekik), addig Laci is összeszedte magát. A második verseny rajtját kicsit elrontotta, de így is hatodikként fordult és végig küzdött az ötödik helyért, de tanulva a korábbi túl optimista előzési kísérletből, taktikát váltott és a biztos hatodik helyet választotta. Összességében sikerült 10 pontot mentenie a hétvége folyamán. A futamok élvezetesek voltak, a tempója jó volt, de ez most nem teljesen adta ki. Ilyen is kell, mert csak így tud fejlődni az ember.

A New Times Racing vezetése elégedett a versenyzők teljesítményével, mindenki fejlődött  magához képest. A mögöttük álló versenyhétvége fényében további dinamikus előrelépés várható tőlük. Az a fontos, hogy mindenki jól teljesített a végére és értékes tapasztalatokkal tért haza.

Fotók: Varga Tamás és Kőházy Tamás

Shares
scroll to top