Close

Újabb bajnoki cím Vácnak: A Laller Racinges Liszka Roland győzött a Magyar Enduro bajnokságban

A hétvégén Kaposváron rendezték a Magyar Bajnokság utolsó fordulóját, ahová Liszka Roland megnyugtató pontelőny birtokában érkezett meg. A Laller Racing Dakar Team pilótája előtt adott volt a feladat, és a Horváth Lajos „Laller” csapatában edződő fiatal nem is okozott csalódást.

Roland az egész hétvége alatt kiegyensúlyozott és konstans tempót motorozva az év utolsó versenyét is megnyerte, így az EnduroCross szakág után Enduróban is ő lett a magyar bajnok:

„Azzal a céllal érkeztem meg a záróversenyre, hogy megnyerjem a bajnokságot. Pénteken bejártam a pályát, és már akkor nagyon tetszett az egész, éreztem, hogy extrém gyors lehetek rajta. Az enduro mért szakasz azért okozott egy kis fejtörést, pláne, hogy csúszós és sáros volt a terep. Ennek ellenére mind szombaton, úgy vasárnap is megnyugtató előnnyel sikerült az élen zárnom, és győznöm a versenyben, ennek eredményeképpen pedig megnyertem a 2021-es Magyar Enduro bajnokságot. Nagyon hálás vagyok a támogatóimnak, hogy ezt lehetővé tették számomra, különösen Horváth Lajosnak és a Laller Racing Dakar Teamnek tartozom nagy-nagy köszönettel. Innen is szeretném egy pacsit dobni mindenkinek, aki figyelemmel kísérte a versenyzésem, és csak egy biztató kommenttel, vagy akár a pálya széléről szurkolva hozzásegített ahhoz, hogy a három bajnokságból, ahol idén elindultam, kettőt megnyerjek!” – osztotta meg velünk gondolatait a friss magyar bajnok Liszka Roland.

A siker mellett természetesen Horváth Lajos sem ment el szó nélkül, aki nem győzte dicsérni csapatának legfiatalabb versenyzőjét:

„Régóta tudjuk, hogy Roland egy ösztönös tehetség, akinek a vérében van a nyers tempó. A nálunk töltött időben sokat komolyodott, megérett a sikerekre. Rengeteg versenykilométert tett meg idén, három szakágban is képviselte a Laller Racing Dakar Teamet, és ezek közül kettőben bajnoki címet szerzett. Azt hiszem, minden váci sportbarát nevében kijelenthetem, elmondhatatlanul büszkék vagyunk rá a 2021-ben elért eredményei miatt. Komoly potenciált látok benne, én személy szerint úgy gondolom, hogy a következő szezonban szintet kellene lépni, és nemzetközi vizeken, egy világszínvonalú bajnokságban megméretni magát. Előttünk a téli pihenő, ráérünk még ezen gondolkodni, most másnak van itt az ideje, méghozzá az ünneplésnek.” – nyilatkozott boldogan Magyarország legnagyobb, és a 2021-es esztendőben legeredményesebb off-road csapatának első embere.

Shares
scroll to top