Close

Liszka Roland újabb szakágváltó hétvége elé néz!

A Laller Racing Dakar Team kiváló versenyzője tartja magát a „minden hétre egy verseny” célkitűzéséhez, és ezúttal az Országos Enduro Bajnokság nagytarcsai futamán húzza majd a gázt.

Ami cseppet sem lesz egyszerű feladat, lévén a fiatal pilóta most méreti meg magát először ebben a műfajban. Ennek ellenére Roland most sem megy feltartott kézzel a csatába:

„A konkrét szabályokkal és a pályával is ma ismerkedtem meg, igyekeztünk bejárni az érdekesebb részeket. Nem lesz egyszerű a feladat, hiszen egy kétnapos versenyről beszélünk, amelyet ezúttal nem test-test ellen, hanem a versenytársak által futott időkkel vívok majd meg. Mindkét nap három kör vár rám, specilális endurós és krosszos szakaszokkal, egyenként 53 kilométerrel. A három próbálkozásból a legjobb lesz értékelve szombaton és vasárnap is, majd a két nap eredményét összeadják, és akinél a legkevesebb időt mutatja az óra, az a győztes. Új kihívás lesz ez számomra, korábban még nem álltam rajthoz ebben a szakágban, de mindig is szerettem volna magam kipróbálni benne. Érdekes lesz, és szerintem testhezálló is, így reménykedem benne, hogy sikerül egy szép eredményt elérnem. Erre fogok törekedni, rajtam biztosan semmi nem múlik majd!” – mondta el az elmúlt hetek magyar off-road nyerőembere. 

Shares
scroll to top