Close

Díj egy sikeres vállalkozásért

20171020 093723 resized

Díj a sikeres vállalkozásokért elismerésben részesült, és a hónap beruházója lett a Mapei. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.  A Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás,- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon, 26 éve jött létre  az osztrák Mapei GmbH alapításában. A vállalat jelenleg 165 főt foglalkoztat, forgalma 2016-ban 10,2 milliárd volt.

A Mapei Kft. Magyarországon egy 7800 m2 összterületű gyárat és raktárt üzemeltet Sóskúton, ahol éves szinten több mint 60 ezer tonna terméket állít elő. Küldetésük: mindenkor készen állni, hogy tartós, környezetbarát termékekkel és megoldásokkal  segítsék az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában. Az 1937-ben Milanóban alapított Mapei mára a világ legnagyobb gyártócége lett az építőipari ragasztók, fugázók és szigetelőanyagok terén. A 60-as évektől kezdve nemzetközi terjeszkedési stratégiát követ, hogy közelebb kerüljön a helyi igényekhez, és hogy a szállítási költségeket is minimálisra csökkentse. A MAPEI Csoport a világ 5 kontinensén 32 országban tevékenykedik, 81 leányvállalatból és 70 gyártóegységből áll.

A Díj a sikeres vállalkozásokért elismerést október 20-án vehették át. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter alapította 2013 augusztusában. Célja volt, hogy ráirányítsa a figyelmet sikeres hazai vállalkozásokra, ismerté tegye a jól vállalkozások társadalmi szerepét. Kiemelkedő, követésre érdemes cégek és gyakorlataik bemutatása volt a cél, amelyek mintául szolgálhatnak további eredményes vállalkozások beindításához.

markovich bela 05

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója 

A Mapei Magyarországon jelenleg  2,5 milliárd forintos beruházás keretében bővíti gyárát Sóskúton. A fejlesztés keretében a jelenlegi duplájára nő a raktár‐ és gyártókapacitás. Erre nagy szükség is van, miután a vállalatnak három hónapja le kellett állítani az exportját, ugyanis az élénkülő hazai építőipar miatt megnövekedett az itthoni kereslet. A bővített, új raktárkapacitás a jelenlegi kétszerese, mintegy 15 ezer négyzetméter lesz. A gyártókapacitás egy új, gravitációs rendszerű, energiatakarékos gyártósorral 55 ezer tonnáról 110 ezer tonnára nő, valamint egy 800 tonnás, beton‐adalékszer gyártást segítő speciális keverőgéppel bővül. A beruházás nyolc új munkahelyet teremt. A munkálatok a tervek szerint november végére készülnek el. Az termelés beindítása néhány hónap próbaüzem után 2018. elejére várható. 

 

budaorsmapei

 A Mapei Kft. budaörsi központja

A Mapei Kft. évek óta jelentős szerepet vállal a szakképzésben, valamint a szakmai továbbképzésben, dolgozik az építő szakmák társadalmi megbecsülésének javításában. A Mapei Kft. elkötelezett az építőipar kultúrájának fejlesztéséért. 2015-ben megalapította a  Mesterek Mestere díjat, melynek célja elismerni a kiemelkedő építőipari szakmunkát. 2016- ban pedig a Magyar Építőipari Szakember Közösséget hívta életre, hogy fejlődési lehetőséget és támogatást biztosítson a hazai szakembereknek. Fontosabb elismerései: a vállalat szakemberképzésért tett erőfeszítéseit 2010-ben Gazdasági Miniszteri Kitüntetéssel ismerték el. 2006-ban először, majd 2015-ben másodszor is elnyerte a Legjobb Munkahely címet. 

2016-ban Construma termék nagydíjat és Üzleti Etikai Díjat nyert. 

 

Forrás és felhasznált anyagok: mapei.com/HU
A Mesterek Mestere díjról bővebben magazinunkban itt olvashatnak

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top