Close

Sikeres volt a Mozdulj! 12. Tandemtúra

A 248 kilométeres távot 76 lelkes résztvevő tette meg, végigjárva a Balaton környékének gyönyörű tájait és kulturális látnivalóit. Balatonfűzfőn a bobozás izgalma, Balatonföldváron a versenyvitorlások és korhű hajók élménye, Tihanyban pedig a múltba vezető parfümkészítés világa hozta közelebb a múltat a résztvevőkhöz. A finom borok kóstolása és a Balaton hűs vizében való hűsölés kikapcsolódást és feltöltődést nyújtott az estéken.
Az esemény különlegessége volt, hogy az út során illusztris vendégek csatlakoztak a csapathoz. Ihász László motoros csapatával, 11 motorral lepték meg a bringásokat és vitték egy-egy körre a látássérülteket, így nem csak tandemkerékpár hátsó, hanem igazi nagy motorok hátsó utasaként is élvezhették a sebesség és szabadság érzését. Az eseményen olyan kiváló sportolók is részt vettek, mint Rozbora András, aki paralimpikon és világbajnok címmel büszkélkedhet, valamint Horváth Lajos Laller, a Dakar motorversenyzője, aki az esemény örökös fővédnöke.

A túra során a biciklizésen túl számos program és élmény várt a résztvevőkre. A helyi közösségeket Balatonszárszón és Révfülöpön művészeti bemutatókkal lepték meg a szervezők. Dóka Attila kulturális nagykövet irányította a bemutatókat, melyek során József Attila és Petőfi Sándor versei csendültek fel.
Dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke elmondta: „Célunk a közösségépítés és az esélyegyenlőség megteremtése. Hiszünk abban, hogy a változás a lelkekben kezdődik, amelynek alapja az egymásra való figyelés és az egymás iránt érzett tisztelet”.
Az esemény szervezői hangsúlyozták, hogy az esélyegyenlőség megteremtése a mindennapokban, korunk egyik legfontosabb feladata a közös sportolás és a művészet ennek egyik legfontosabb eszköze. A szervezők köszönetet mondtak a látássérülteknek, segítőknek, támogatóknak és minden résztvevőnek az esemény sikeres megvalósításáért.

Jövőre, augusztus 9-15. között ismét útra kelnek a résztvevők, hogy folytassák az emlékezetes utazást és az esélyegyenlőség iránti elkötelezettségüket.

A hír forrása: Mozdulj! Közhasznú Egyesület fotók: Juhász Melinda

Shares
scroll to top