Close

Sikeres volt az Utazás 2023 kiállítás

Az utóbbi évek legsikeresebb Utazás Kiállítása zárult vasárnap a Hungexpo tájékoztatása szerint. A négynapos eseményen és a vele egy időben rendezett Budapest Boat Show-n 30 000-nél is több látogató vett részt a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A 45. Utazás Kiállításon, a Karaván Szalonon és a vele egy időben rendezett 31. Budapest Boat Show-n 34 ország több mint 160 kiállítója volt jelen. Óriási sikert arattak az idei díszvendégek. Rengetegen voltak kíváncsiak Madagaszkár turisztikai kínálatára, és sokakat győzött meg a hazai kerékpáros turizmus előnyeiről a BalatonBike365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén! Mind a külföldi, mind a belföldi díszvendég jelezte: a következő Utazás Kiállításon is részt kíván venni.
A most véget ért kiállítás fókuszában az aktív turizmus, ezen belül pedig az elektromos kerékpározás volt. A rendezők döntését dicséri, hogy több mint 1600-an próbálták ki a 100 E-Bike-ot az E-Bike Test&Show keretében, egy külön erre a célra épített 3000 négyzetméteres pályán.

Sokan keresték fel a kiállítás kulturális díszvendégének, a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Liget Budapest Projektnek a standját, és ismerkedtek meg a főváros folyamatosan épülő és megújuló látványosságának kínálatával.

Számos érdeklődő volt kíváncsi a most először létrehozott fesztivál szigetre, amelyen több hazai fesztivál (Balaton Sound, Sziget Fesztivál, Gourmet, Művészetek Völgye, Gyerek Sziget, Kerekdomb Fesztivál) is bemutatkozott.

Eredményes négy napot zártak a Karaván Szalon kiállítói. A lakókocsizás és lakóautózás legnagyobb hazai eseményén részvevő kiállítók arról számoltak be, hogy a korábbinál több üzletet kötöttek, és már a rendezvényen több lakóautóra és lakókocsira tehették ki az „elkelt” táblát.

Az Utazás Kiállításnak immár évek óta hagyományos programja a Blogger Találkozó, ahol ismert hazai utazók meséltek élményeikről, tapasztalataikról és adtak hasznos tippeket. A középpontban ezúttal a fenntartható utazás volt. Ismét az Utazás kiállítás adott otthont a Járatlan Utakon Fesztiválnak, az egzotikus országok iránt érdeklődőket pedig az Afrika Expo Budapest várta, mely Közép-Kelet Európa legjelentősebb Afrika tematikus fóruma.

A rendezvény szakmai programjai idén a fenntarthatóság téma köré szerveződtek. A „Vágyak és törekvések a fenntartható turizmusért” című tanácskozáson csaknem kétszázan vettek részt, hazai és nemzetközi példákon keresztül mutatva be a fenntartható turizmus jövőjét. Gál Pál Zoltán, az eseményt szervező Turizmus Kft. ügyvezetője elmondta: a turizmus akkor tekinthető fenntarthatónak, ha nem csak élményeket ad a turistának, hanem a helyi lakosoknak is színvonalasabb életkörülményeket teremt és a környezetvédelem megvalósulásában is szerepet játszik.

A dr. Szegedi Andrea egészségturisztikai szakértő által szerevezett Fenntarthatóság az egészségturizmusban című konferencia a többi között a hazai gyógyfürdők helyzetével foglalkozott. Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke ezen elmondta: a háború hatására az energiaárak 300-500 százalékkal emelkedtek, számos gyógyfürdő kényszerült bezárni hosszabb-rövidebb időre. A szakmai szövetség vezetője hiányolta a korábban beígért állami mentőcsomagot, amely – mint mondta – megoldaná a hazai fürdők többségének gondjait. Ezzel együtt most, hogy mérséklődnek az energiaárak, egy kicsit optimistábban tekintenek a 2023-as évre.

Elégedetten zárták a kiállítást Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjének, a 31. Budapest Boat Show-nak a kiállítói is, akik idén 10.000 négyzetméteren 100 hajóval és 70 márkával várták a látogatókat.
A korábbi éveknél több hajó és hajózási kellék talált gazdára.
Nagy sikert aratott a kiállítás a DUNAPP!, a hiánypótló megoldásként fejlesztett dunai, hajózási alkalmazás, amely sokoldalú szolgáltatásaival segíti a hajósokat és a szárazföldön közlekedőket Magyarország legnagyobb folyóján és annak térségében.
A Budapest Boat Show ezúttal is nagy hangsúlyt fektetett a legfrissebb innovációk bemutatására, az elmúlt évben vízre került fejlesztések egy helyen voltak megtekinthetők.
Forrás: Hungexpo

Shares
scroll to top