Ring Magazin

Szerda, 2018. Szeptember 19.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Országjáró Települések Megújult a kaposvári vasútállomás épülete

Megújult a kaposvári vasútállomás épülete

E-mail Nyomtatás PDF

Átadták a kaposvári vasútállomás 1,6 milliárd forintból megújult épületét csütörtökön.

A MÁV egykori legendás főépítésze, Pfaff Ferenc tervei alapján 1899-ben emelt, mintegy 2100 négyzetméteres műemléki ingatlan európai uniós pályázati támogatást élvező rekonstrukciója a szerkezeti, épületgépészeti, homlokzati munkák elvégzése mellett magában foglalta az utasterek, az utaskiszolgálás, a vasúti infrastruktúra működéséhez szükséges helyiségek modernizációját, információs és kamerarendszer üzembe helyezését is.
Az épületben kormányablak nyílt a környéken élők minél magasabb szintű kiszolgálására.
Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere emlékeztetett rá, hogy a somogyi megyeszékhelyet 1872-ben elérő vasút nagyot lendített a város fejlődésén, az állomásépület pedig tervezője egyik legszebb munkájának tekinthető.
A politikus a ZÁÉV Zrt. által a műemléki szempontok figyelembe vételével elvégzett rekonstrukcióról elmondta, az épület immár méltó lett Kaposvárhoz. Hozzátette: megújul a vasútállomás környezete, így a Csiky Gergely Színház is. A városkép emellett a 10,5 milliárd forintból hamarosan kezdődő kaposvári közlekedési központ kialakításával is változni fog.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, a társaság mindent elkövet a közlekedés színvonalának növeléséért. Kifejtette, a vállalat rekonstrukciós programjában újult meg az elmúlt időszakban a pécsi, a balatonszentgyörgyi állomás, a keszthelyit a következő hetekben adják át, tervezik Tapolca és Budapest Kőbánya-Kispest állomás rekonstrukcióját, illetve kormányablakok kialakítását is.
Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlés képviselője hangsúlyozta, Magyarországon a vasútkorszerűsítési munkák 4200 kilométernyi vonalat érintenek és 1500 milliárd forintba kerülnek a következő években. Reményét fejezte ki, hogy a vasút fejlesztésével a tehetősek közül is egyre többen élnek majd a kötöttpályás közlekedés adta lehetőségekkel.
Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a vasútállomáson működő kormányablak átadásakor közölte: Magyarországon az első kormányablakok 2011-ben nyíltak meg, ma már 263-ban várják az ügyfeleket.
Neszményi Zsolt, Somogy megyei kormánymegbízott ehhez hozzáfűzte, hogy az új kormányablak öt munkaállomásánál ugyanazt a színvonalú ügyintézést nyújtják az ügyfeleknek, mint a korábban átadott kaposvári kormányablakokban.

MTI


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk szeptemberi száma

amio 2018szept 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 548 vendég böngészi

bav logo kicsi banner