Close

A Falusi Turizmusért

Átadták a Falusi Turizmusért díjakat.  A szakmai és regionális falusi vendéglátói díjat 2010-ben alapította a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, a FATOSz.
A Falusi Turizmusért szakmai díjat olyan szakembereknek, szaktanácsadóknak, megyei vezetőknek nyújtja át évente, akiknek szakmai tevékenysége kiemelkedő. Az Év Falusi Vendégfogadója címet pedig régiónként egy-egy olyan falusi szállásadónak adja, akinek vendégfogadói tevékenysége elismert a turisták körében és a Szövetség hírnevét is méltó módon öregbíti.
A 2014. év falusi vendégfogadója díjat hat régió szállásadói kapták meg, míg a szakmai díjat két fő, egyikük posztumusz díjazott. Az idei év vendégfogadó díjazottjai túlnyomórészt olyan idős házaspárok, akik hosszú évek óta vendégfogadással foglalkoznak és igen sok családos van a visszatérő vendégeik között, akiknek már a gyermekei is oda járnak üdülni párjukkal, kisgyermekeikkel.
A díszoklevelek mellett Barta Julianna békési fazekas, keramikus művész alkotását és a Summa Vitae Alapítvány értelmileg sérült lakói által készített kerámiatárgyakat is megkapták a díjazottak.
A díjakat az OMÉK-on adta át dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Hermann Ottó Intézet főigazgatója és dr. Szalók Csilla, a FATOSz elnöke.
Falusi Turizmusért szakmai díj:
dr. Csizmadia László, a FATOSz tiszteletbeli örökös elnöke
Falusi turizmusért Posztumusz díj
Deák Ferenc, a GYMS megyei falusi turizmus egyesület volt titkára , a  FATOSz volt  FEB elnöke
Év falusi vendégfogadói régiónként:
Észak –Magyarország   Kézművesporta és vendégház, Varsány
Észak-Alföld  – Béke vendégház, Ebes  
Dél-Alföld –Família tanya, Szatymaz
Dunántúl – Juhász ház , Bakonybél   
Dél- Dunántúl –  Keresztes Vendégház, Mosdós  
Nyugat- Dunántúl – Kétvölgy vendégház, Kétvölgy
FATOSz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top