Close

Lassan vége a buli idénynek

A hideg hónapok beköszöntével együtt, itt a nem éppen várva-várt vizsgaidőszak, amikor is számot kell adni az eddigi anyagokból, amiből többeknek az esti bulikban átélt élmények jutnának eszébe.


Eddig szinte csak lazulásról szóltak a suliban töltött napok. De kinek volt kedve év közben korán kelni, bemenni a suliba, majd a négy fal között több órán keresztül ülni és figyelni. Attól függetlenül, hogy néha napján azért megtiszteltük az intézményt jelenlétünkkel, nem sok használható dolog került bele a füzetbe. Kivéve, ha a sok szívecske, névvel a közepén, elindít valami erős asszociációt, ami segít választ adni a vizsgán feltett kérdésekre. Bizony élesben a fél perc bevezető mosolygással nem sokat ér el az ember, ezért jó, ha tudunk a paprikás krumpli receptjén kívül mást is a papírra vetni. Így hát lázas tanulásba kezd a kisdiák.

 

Természetesen mindent az utolsó pillanatra hagyunk. Azonban a bemagolandó anyag mennyisége nem egészen arányos a tanulásra maradt idővel. A koffein tartalmú italgyártó cégek ilyenkor tesznek szert a legnagyobb bevételre. Viszont a hatodik napon, ahogy illik, minden a helyére kerül. Persze, hogy minden ilyenkor jön közbe. Az időjárási viszontagságok, busz vagy vonat sztrájk, és idegességedbe otthon hagysz olyan létfontosságú dolgokat, mint a személyigazolvány, ami nélkül az esélyt se kapjuk meg, hogy improvizáljunk valamit a bizottság előtt. Aztán ott van még a vizsgadrukk, ami szintén nem segít hozzá a jobb jegyhez.

Ilyenkor az ember sokszor elfelejti azt a keveset is, amit nagy nehezen magába préselt. A füzetek lapozgatása azt mondják a megmérettetés napján már semmit se ér. Egyes esetekben pedig, ha valaki érzi a vesztét, megnő az adrenalin szint is, ezáltal képes a feszültséget gyakran a saját javára fordítani. Lehet, hogy a teremből kijövet már nem tudná megmondani az ember lánya, vagy fia, miből felelt, viszont ez már mit sem számít, ha összejött a jegy, ami szabad utat enged a második félévbe.

Az idő fogy, a tételek mennyisége viszont nő, ezért két partizás közt nem árt, ha belenézünk az órai anyag vázlatába is, majd két liter kóla vagy kávé társaságában indulhat a buli a könyvekkel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top