Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 8.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány Informatika Labdaszerű lebegő robot segíti az űrhajósokat a Nemzetközi Űrállomáson

Labdaszerű lebegő robot segíti az űrhajósokat a Nemzetközi Űrállomáson

E-mail Nyomtatás PDF

A japán űrügynökség közzé tette a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén grapefruit méretű drónjával készített fényképeket és videókat - írja a Time online kiadása.

Az apró robotot, ami a Belső Labdakamera (Internal Ball Camera vagy rövidítve Int-Ball) elnevezést kapta, irányítani tudják a kezelők és a kutatók a Földről, a Japán Űrügynökség (JAXA) sajtóközleménye szerint.
A kamerával felszerelt apró drón világító kék szemekkel rendelkezik, 2,2 fontot nyom (kb. 1 kg a szerk.) és bármely irányba tud mozogni. Arra tervezték, hogy segítsen videókat készíteni az asztronauták munkájáról és kísérleteiről és küldje vissza őket a Földre. A JAXA közlése szerint az Int-Ball elősegítheti az űrhajósok munkaidejének akár 10 százalékkal történő csökkentését.
A JAXA reméli, hogy a jövőben fejleszteni tudja az eszközt, hogy ellenőrizhesse a Nemzetközi Űrállomás berendezéseit és segítsen diagnosztizálni a fedélzeti problémákat - írja a portál a Japan Timesra hivatkozva.


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 261 vendég böngészi

bav logo kicsi banner