Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Június 16.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Országjáró Építészet Nagy levegő - Kezdjük!

Nagy levegő - Kezdjük!

E-mail Nyomtatás PDF

parketta1 ok

Az 5 leghasznosabb tanács, amivel elérhetjük, hogy sokáig álomszép és problémamentes maradjon a padló.

burkolás 2 ok
1. PIHENTETÉS: 3-5 nappal a burkolás előtt csomagoljuk ki a padlólapokat, méghozzá abban a helyiségben, ahova szánjuk őket. Így a fa átveheti a szoba hőmérsékletét és nedvességtartalmához is hozzá tud igazodni. A pihentetés miatt nem fogunk görbülést, kékülést vagy vetemedést sem tapasztalni.
2. DILATÁCIÓS RÉS: A fa mozog: tágul, zsugorodik. Muszáj megfelelő tágulási hézagokat hagyni, teret adni a mozgásnak, így elkerüljük a felpúposodást és egyéb deformálódásokat.
3. MEGFELELŐ MINŐSÉG: Válasszunk az igénybevételnek megfelelő fafajtát: jó tudni, hogy a luc például puhább fa, mint a borovi vagy a vörösfenyő, ezért ne tegyük ki nagy igénybevételnek. Az olyan helyeken, amiket közelről nézünk, vagy nagy területet burkolunk, A vagy AB minőségű burkolóanyagokat használjunk.
4. OPTIKAI HATÁS: A fapadló kiválasztásakor két dolgot vegyünk figyelembe:
    a hosszirányú lerakás optikailag nyújtja a helyiséget, míg a keresztirányú optikailag rövidíti a teret
    világos színek tágítják, a sötétek szűkítik a térérzetünket

burkolás 1 ok
5. FELÜLETKEZELÉS, ÁPOLÁS: A burkolat lerakása után se feledkezzünk meg a fapadlóról. A faolajok pl. narancsolaj, lenolaj vagy viaszok használata természetesebb megjelenést kölcsönöz a fának. Az esetleges jövőbeli sérüléseket is lényegesen egyszerűbben, gyorsabban javíthatjuk majd, ha rendszeresen kezeled a felületet. A megfelelően kezelt fenyőburkolat csiszolás nélkül, gyorsan, egyszerűen javítható, karbantartása, takarítása is csak rendszeres faápolószeres feltörlést igényel.

fürdő ok

 

Mentés

Mentés


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma

amio 1906 cimlap 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 120 vendég böngészi

bav logo kicsi banner