Close

Szélsőségesek támadták meg a rendőrség épületét Kandahárban

Tálib szélsőségesek támadták meg szombaton az afganisztáni Kandahárban a rendőrség székhelyét, valamint egy szállodát, hárman meghaltak, köztük két rendőr – közölte a tartományi kormányzat szóvivője.

A beszámoló szerint 26-an megsebesültek, kilenc gyerek is. A hatemeletes rendőrségi épületet a felkelők automata fegyverekkel, rakétavetőkkel és géppuskákkal tűz alatt tartják. A lázadók szerint hat emberük elfoglalta a helyi szállodát is. Ezt az épületet a rendőrség igyekszik felszabadítani. Beszámolók szerint két robbanás hallatszott, amikor a rendőrség megkezdte az épület bekerítését.

Egy rendőrségi vezető, aki kérte neve elhallgatását, azt mondta, hogy az összecsapások helyszínein több robbanás volt, ebből legalább öt a rendőrség székhelyénél.

A lövöldözés egyre hevesebbé válik – közölte egy újságíró, aki elmondta, hogy a rendőrök a szálló tetején foglalnak el állásokat.

A városban, ahonnan a lakosság elmenekült, több negyedből is hallhatók lövöldözések. Az afgán rendőrség és az amerikai katonák lezárták Kandahár utcáit, a levegőben amerikai helikopterek cirkálnak.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top