Ring Magazin

Kedd, 2019. November 19.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Magyar Glóbusz Iskolák Börtönőrök a pályán

Börtönőrök a pályán

E-mail Nyomtatás PDF

bvvizsgaszerda

400 büntetés-végrehajtási felügyelő fejezte be tanulmányait a napokban Budapesten és Nyíregyházán. A fiatalok haramosan az ország különöző börtöneiben kezdhetik meg munkájukat. A Belügyminisztérium által meghírdetett új életpálya modell képzésre országs zerte hatezren jelentkeztek.

Új szempontok alapján szeretné megítéltetni a a büntetés végrehajtásban dolgozókat a Belügyminisztérium. Az új Börtönkódex meglakotásával a bv. intézmények dolgozóinak munkaköre megváltozott. Nem csupán a fogvatartottak felügyelete, a rendvédelme a cél, hanem a szabadulás utáni egézségesebb integráció elősegítése és a börtönön belüli élet kialalítása is.

A szakmai képzés 22 hétből állt, ebből 5 hetet bv intézményekben töltöttek el a hallgatók. S hogyan és miért lehet szakmailag csábító egy fiatal számára a büntetés-végrehajtási felügyelői munka? A belügyminisztérium 2015-ben hírdette meg új életpálya modelljét, melynek fő koncepciója a biztos megélhetés és a kiszámítható előmenetel, valamint a belügyminisztériumi állományba kerülés. Országszerte toboroztak a rendészeti pályára, melyek közül egyik a börtönök munkatársainak képzése. A jelentkezők jogi és bünügyi ismereteket tanulnak, pszichológiát hallgatnak, önvédelmi órákat kapnak és kiemelt testnevelést, valamint a lőfegyverekkel való bánásmódót is szerepel az órarendjükben majd.

A hivatásos életpálya modellel a rendvédelmi pályák iránti társadalmi megítélésén is javítani szeretné a Belügyminisztérium. 


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk novemberi száma

amiocimlap 201911 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 98 vendég böngészi

bav logo kicsi banner