Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Február 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Magyar Glóbusz Arcvonások A Harvard után a Yale egyetemen is milliós ösztöndíjat alapított egy kínai milliárdos pár

A Harvard után a Yale egyetemen is milliós ösztöndíjat alapított egy kínai milliárdos pár

E-mail Nyomtatás PDF
Sanghaj, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Tízmillió dolláros ösztöndíjalapot hozott létre a Yale Egyetemen egy korábban a Harvard Egyetemen is jótékonykodó kínai milliárdos pár, elismerés mellett kritikát is kapva a kínai közvéleménytől.
 
Az ingatlanpiacon hatalmas vagyont szerző Pan Si-ji és felesége, Csang Hszin a neves amerikai felsőoktatási intézményben tanuló kínai diákok támogatására hozta létre az ösztöndíjalapot. 
A pénzt a legkiemelkedőbb tanulók támogatására fordítják majd, hogy segíteni tudják "az emberiség fejlődéséhez való hozzájárulásukat" - fogalmaztak. 
Az emberekben rejlő lehetőségeket oktatáson keresztül lehet felfedezni, az ösztöndíj ebben segíti a diákokat - fogalmazott Pan, aki arra ösztönözte a diákokat, jelentkezzenek bátran a vezető nemzetközi felsőoktatási intézményekbe. A Yale Egyetemet vezető Peter Salovey azt emelte ki, hogy az ösztöndíj a Yale-en való továbbtanulás lehetőségét teremti meg nemcsak a mostani, de a következő generációk tanulóinak is.

A milliárdos pár SOHO Kína Alapítványa nem első alkalommal adományoz oktatásra nagyobb összeget, korábban a szintén amerikai Harvard Egyetemen hozott létre egy 15 millió ösztöndíjkeretet. A következő években a szervezet hasonló bejelentésekkel készül, összesen 100 millió dollárt kíván erre a célra áldozni.
Az ösztöndíjalap felállítását a legtöbben elismeréssel fogadták, mondván az a kevésbé tehetősek továbbtanulását is lehetővé teszi, míg jelenleg jellemzően a gazdag kínai családok gyerekei engedhetik meg maguknak a neves egyetemekre való beiratkozást.
Mások ugyanakkor azt firtatják, hogy a felajánlás miért nem kínai oktatási intézmények részére történt? A hatalmas összeg éppen a hazai felsőoktatás színvonalának emelését segíthetné, s az agyelszívás lehetőségét csökkentené - vélik a bírálók.

MTI 
   

 

(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi

bav logo kicsi banner