Close

Red Bull Ring: Berta Benjámin szikrázó küzdelem után ötödik

Ma délután élesben is elkezdődött a TopJet FX2000/Drexler Formel Cup ausztriai fordulója. A pilóták először az időmérőn feszültek egymásnak, majd következett a hétvége első versenye!

Berta Benjáminnak ez a nap a küzdelemről szólt, a tehetséges pilótának már a kvalifikáción gondjai akadtak, élmenő létére csak a tizedik helyet autózott. Innen kellett megkezdeni a felzárkózást, ami cseppet sem tűnt egyszerű feladatnak:

„Ez az időmérő több sebből is vérzett. Elsőként gurultam ki a pályára, ami sajnos rossz taktikának bizonyult. Szerettem volna tiszta kört futni, de ez a nagy mezőny kontra rövid pályán nem könnyű mutatvány. Sajnos az időintervallumot sem jól választottuk meg, és ráadásként még az autó is nagyon rázott. Mint később kiderült, a Pirelli szakemberei nem centrírozták ki rendesen a felniket. A félresikerült taktika és a szokatlan hiba kombója miatt csak a tizedik helyre tudtam bejönni, ami nem töltött el túl nagy boldogsággal. A körülmények hatására nehéz verseny elé néztem, de aki ismer engem, az tudja, hogy sosem adom fel. 

A futamon elsősorban az eredményességre és a biztonságra törekedtem, nem akartam belemenni az olasz versenyzők darálójába. A rajtomat ugyan elrontottam, és visszacsúsztam három helyet, de a következő két kanyarban feljöttem a tizedik helyre, majd erősen belehúztam. Néhány kör alatt egészen a hatodik pozícióig küzdöttem fel magam, és ez a szó legszorosabb értelmében vett harc volt, amit nagyon élveztem. Egyik versenyzőtársam rajtbüntetése miatt végül az ötödik helyen zártam, de a tempóm alapján egyértelműen a top3-ban kellett volna lennem, ezért a holnapot igyekszünk okosabban felépíteni, hogy az eredmény is jöjjön.Bizakodó és extramotivált vagyok, nem utolsósorban pedig innen is köszönöm mindenkinek a biztatást!” – nyilatkozta lapunknak az örök vigyorgó versenyző. 

A Rundstreckentrophy névre hallgató esemény vasárnap a második időmérővel/versennyel folytatódik, Berta Benjámin szerepléséről természetesen lapunk is beszámol majd. 

Shares
scroll to top