Close

Kecskés Bence: „ A Jerezi volt eddigi karrierem legnehezebb esős versenye”  

A spanyol kupasorozat jerezi fordulóján a HUMDA Academy fiatal motorosa erőn felül teljesített. Sajnos a zord körülmények ellenére túl optimistán mért egy féktávot, emiatt egy biztos győzelmet bukott.

Kecskés Bence az MDR Competition Team színeiben egy Yamaha YZF R6 nyergében vágott neki a spanyol kupasorozat második fordulójának, amihez kellemes emlékek kötötték. Ahogy azt tőle megszokhattuk gyorsan alkalmazkodott a körülményekhez, még náthásan is. Az edzések alatt folyamatosan faragott le a köridejéből. Gyorsasága az időmérő edzésen is megmutatkozott, ugyanis a népes mezőnyben – 40 körüli induló –  a második leggyorsabb időt motorozta, ennek köszönhetően a második rajtkockából vágott neki a futamnak.

A versenyt néhány körrel a rajt után piros zászlóval megszakították, majd némi várakozás után újra indult a hajsza az első helyért. Bence taktikusan kivárta a megfelelő pillanatot és három körrel a vége előtt az élre tört. Az utolsó körben viszont a nedves burkolat megtréfálta, túl optimistán ítélt meg egy féktávot, aminek a következménye esés lett…

„Hétvégén a Spanyol Bajnokságban vettem részt, ahol vasárnapra elromlott az idő, végül monszunszerű esős körülmények között is megrendezték a versenyt Jerezben. Ez volt az eddigi legnehezebb esős versenyem. Az első futamot piros zászló szakította meg pár körrel az indulás után. A második rajt után kivártam a megfelelő pillanatot és három körrel a verseny leintése előtt az élre törtem. Sajnálatos módon az utolsó körben 1mp-es előnnyel az élen motorozva elestem. Túlgondoltam… Egyszerűen túl rövid féktávot próbáltam venni. Szerencsére sem én, sem a motor nem sérült meg komolyan. Nagyon köszönöm a szurkolást, sikerült majdnem teljesen meggyógyulnom a náthámból a verseny kezdetére. Szeretném megköszönni a csapatnak is, remek munkát végeztek az egész hétvége alatt!” – Foglalta össze gondolatait Kecskés Bence.

Kecskés Bence pénteken ismét motorra pattan a Szlovákiaringen, ahol szombaton az MBH Bank Országos Gyorsasági Bajnokság SST 600 kategóriájában, vasárnap pedig az FIM Europe Alpok Adria Nemzetközi Gyorsasági Bajnokságban méretteti meg magát ugyannban a kategóriában, mint szombaton.  Természetesen hatalmas elvárásai vannak saját maga irányában, szeretne mindkét nap dobogóra állni.

Shares
scroll to top