Close

Kecskés Bence sporttörténeti mérföldkőhöz ért a magyar gyorsasági motorozásban

Az NTR Team fiatal tehetsége október elején szabadkártyával indul a FIM JuniorGP világbajnokság aragoni fordulójának Európa bajnoki betétfutamán.

Kecskés Gábor Bence egészen fiatalon, 6 éves korában ült először motorra, 9 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A Magyar Gyorsasági Utánpótlás Bajnokság kihívásai után egy méltán híres Olasz alakulatnál, az RXP szárnyai alatt, közösen a Paolo Simoncelli által vezetett Sic58 Junior Squadra Corse-nál pallérozódott. Az évek alatt rengeteget tanult az olaszországi CIV bajnokságban, ahol sokszor közel 30 pilóta állt rajthoz, kiemelkedő sikereket is elérve… Korábbi csapatfőnöke -Luca Pasini- szerint Bencéből kimagaslóan jó pilóta vált és tudását meg kell mutatnia magasabb kategóriákban is… Ezt a rátermettségét pár éve a hazai és nemzetközi sorozatok versenyein is eredményesen bizonyítja.

2023-ban közel 17 évesen a fiatal magyar motoros családjával együtt úgy döntött, hogy a sport területén országot és csapatot vált. Az MDR Competicion Team-el a népes spanyol kupasorozatban méretteti meg magát. Mindezt kimagasló eredménnyel teszi eddig, ugyanis a színvonalas bajnokság összetett 3. helyén áll. Ez a teljesítmény már önmagában is tiszteletre méltó, mert a spanyol versenyzők mindig erős képzést kapnak, az eredmények igazolják a sok befektetett energiát. A felkészülésben Szalai Borbála a Le Mental szakembere segítette Bencét.

A szomorú magyar valósághoz hozzátartozik, hogy ezt a kiemelkedő eredményt Bence és családja rengeteg lemondással, áldozattal és küzdelemmel ugyan, de önerőből érte el, semmilyen külső támogatást nem kaptak. De ő büszkén fogja képviselni kis hazánkat.

Kecskés Bence egyik, ha nem a legsikeresebb szezonja lehet az idei, azonban ő nem elégszik meg ennyivel és emelni szeretne a téten! Mégpedig magyar gyorsasági motorozásban

tesz le egy méretes sporttörténeti mérföldkövet, azzal, hogy első magyarként indul a JuniorGP aragóni fordulójának STK 600 kategóriájában. Erről a kategóriáról azt kell tudni, hogy Európa szerte a legjobb versenyzők érkeznek ebbe a versenysorozatba. A világbajnokság közvetlen előszobájaként számon tartott széria utolsó előtti fordulójára október 5-8. kerül sor. Bence pedig egyedüli és első magyarként ott lesz és eredményesen szeretne szerepelni a mezőnyben. A hétvégi futam élőben megtekinthető a sorozat Youtube csatornáján.

Shares
scroll to top