Close

Bállal tisztelgés a magyar ízek előtt

Hagyományteremtő lesz az idén március 2-án megrendezésre kerülő Magyar Ízek Bálja. Az eseménynek rangos helyszíne lesz: a Gödöllői Királyi Kastély, rendezője pedig a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség (MIKSz). Ennek is a hagyományos magyar ízek népszerűsítése, a magyar gasztrokultúra ápolása lesz a célja, a magyar termelők népszerűsítése mellett.

A báli vacsorához a fogásokat Magyarország két legkiválóbb hazai séfje készíti majd el, magyar alapanyagokból. Többek között olyan különlegességeket is felszolgálnak majd, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár fürjtojással és uborkasalátával,  a szőlőlevélben sült szürkeharcsa csomboros káposztával, konfitált vízibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. Böjti menü s szerepel majd. Az ételek mellé az italokat a korábbi „Év borászai” díjat nyert pincészetek szállítják.
A bálon díjkiosztás is lesz majd, melyekkel az Év termelőét, az Év innovációját és az Év sikertermékét jutalmazzák. Díjat kap az a szerkesztőség vagy újságíró is, aki 2012-ben a magyar termelők és magyar termékek  népszerűsítéséért a legtöbbet tette.
A bál a MIKSz az eddigi, magyar ízeket népszerűsítő rendezvényeinek sorába illeszkedik, mint amilyen a Kézműves Magyar Ízek Vására, a Budavári Libamájfesztivál.
A Magyar Ízek Báljáról további információk a www.magyarizekbalja.hu oldalon érhetők el.

 

Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top